5 månader

Publicerat: 2012-03-27 | 23:04:42 i Allmänt
Igår blev vår lilla prinsessa fem månader. Nu ska jag tjata lite om hur fort det går igen, jag kan inte låta bli, men den senaste månaden har bara svischat förbi! Känns inte som att det var många dagar sedan jag inte kunde motstå (vill ju inte ha en massa bilder på nätet, men ibland måste man ju få skryta lite om sin lilla skatt...) att lägga ut en bild på lillan på facebook när hon fyllde fyra månader, men det var alltså en hel månad (och en dag) sedan. Hursomhelst så firades månadsdagen med en tur till öppna förskolan och babysången. Idag har lilla prinsessan "firats" med vägning, mätning och SPRUTOR. Förra gången det var sprutdags blev jag själv så ledsen när lillan blev stucken och skrek, men den här gången gick det mycket bättre. Lillan tyckte ju förstås inte om själva sticken, men det gick över mycket fortare den här gången, skönt! Än så länge har jag inte märkt av några biverkningar, men det enda som hände efter sprutorna förra gången var att lilla prinsessan slog på stort med sovmorgon till halv tio (utan mat alltså, i vanliga fall kan vi sova längre än till halv tio, men då har lillan fått mat runt sju-halvåtta), så det ska bli intressant att se om hon bjuder på en favorit i repris =) Vågen visade för övrigt på 8,4 kilo och lillans längd uppmättes till 65,5 cm. Senaste kvällarna har lillan inte velat somna förrän ganska sent, typ nån gång efter halv elva, men ikväll somnade hon i alla fall innan halv tio. Jag passade då på att pyssla lite, och om resultatet blir som jag vill kanske det kan bli en bild här på bloggen, men det återstår att se. Nu ska här sovas =)

Majas dop

Publicerat: 2012-03-25 | 23:57:17 i Allmänt
När vi började planera för lilla prinsessans dop kändes datumet vi valde väldigt avlägset. Men förra lördagen, den 17 mars, var dopdagen här! Jag lyckades ju bli totalt genomförkyld dagarna innan dopet, vilket inte var ultimat med tanke på alla förberedelser, men var åtminstone bättre på själva dopdagen. Thomas, som inte brukar bli så sjuk av förkylning, mådde väl inte tipptopp på lördagen, och sen blev bara värre, men nu har han i alla fall jobbat torsdag och fredag.

Jag var rätt så nervös innan själva dopet, och jag trodde att det var en blandning av allting, att det skulle gå bra i kyrkan, att det skulle gå bra att läsa bönen, att jag inte skulle gråta till de fina sånger som skulle sjungas och spelas, att lilla prinsessan skulle "sköta sig", att vi räknat rätt på antalet gäster, att smörgåstårteleveransen skulle hitta fram, att maten och kakorna skulle räcka med mera. Men jag tror att det mesta av nervositeten släppte när bönen var läst, och fanns det sedan någon nervositet kvar så släppte den definitivt när lilla prinsessan firade av världens största flin mot "publiken" efter doppet i funten ♥ När vi kom till församlingshemmet bestämde lilla prinsessan att det var dags för mat och sedan somnade hon i vagnen mitt i rummet där alla satt och åt, då var hon minsann trött våran nydöpta lilla unge!

Sedan flöt resten av tillställningen på. Det kändes som att jag knappt hann med att prata med gästerna, men jag gjorde inte så mycket i köket eller så heller, där skötte mamma och pappa det mesta. Utan dem vet jag inte hur dagen hade slutat, så stort tack ♥

När alla gästerna åkt hem var det en hel del att fixa med i församlingshemmet och när vi väl var klara var det bara att packa in oss och alla presenter, vagnen, drickabackar, backar som smörgåstårtorna legat i, soppåsar och annat smått och gott i bilarna. Trots att vi hade två bilar på fyra vuxna och en bebis höll vi på att inte få plats! Hemma hos mamma och pappa blev det sedan presentöppning för hela slanten, Thomas sa att lillan nog aldrig kommer få så mycket presenter igen! Istället för tackkort la jag ut en bild med alla presenterna på facebook där Maja Linnéa Maria tackade för dagen och presenterna, men här kommer några tack till: tack tack tack ♥

                
Alla prestenterna öppnade! Nu är lilla prinsessan bland annat lite kläder, böcker, pengar, en gåstol, en barbapapapall, en gunghäst, en sångpåse, och två armband rikare =)

               

                
Gammelmormor som inte kunde komma såg till att Maja fick fina rosor på sin dopdag, och dessa har nu ändrat på sig litegrann en vecka efter dopet.

En liten extra hälsning och tack skickas härmed också till brorsan/morbror M, som spelade gitarr och sjöng så fint i kyrkan ♥ Pappa spelade in detta och mamma säger att jag verkligen borde lägga ut på facebook. Och det tål väl att tänkas på...



Veckan som passerat har gjort det i en rasande fart. Men vi har hunnit med en hel del. Två besök på öppna förskolan, ryggskott/sträckning(?) som kom och gick, en tur på stan, föräldraträff på biblioteket, tjejfika, en sväng till Ljungsbro där vi njöt av solen när pappan var på stan och roade sig, ett födelsedagskalas, babysimspremiär och besök av gamla vänner, det ni! Nu är det nog dags att krypa ner i sängen så vi snart kan vakna och upptäcka vad nästa vecka har att bjuda på.





"Du finns inom mig"

Fruhippa...

Publicerat: 2012-03-12 | 22:20:36 i Allmänt
Förra helgen var rätt så annorlunda, ur flera perspektiv. Men vi kanske ska ta det från början.

Den tionde december förra året var vi och en hel bunt andra människor bjudna på dop. En liten M skulle döpas. Det jag visste och många andra misstänkte var att M:s föräldrar också skulle gifta sig vid samma tillfälle. Men det blir ju lite tokigt att planera möhippa för någon som kanske ska gifta sig. Så i lördags var det dags för möhippa i efterhand, även kallad fruhippa =) Vi började dagen med att hämta frun i sitt hem, och vad hon berättade för oss hade hon inte misstänkt någonting! Sedan fortsatte dagen med trevligheter såsom bowling (med träningsvärk som påföljd!), spa-bad, middag, massa goda efterrätter, vin, lite melodifestival och annat kul. Frun och hennes man fick sedan avsluta kvällen/natten på hotell, med allt vad det innebär...

                           
Mannen hade en liknande outfit, och det var väl tur att paret redan hade hunnit gifta sig, annars kanske de ångrat sig när de såg varandra =) 


Alla aktiviteter tog ju sin lilla tid, så det som också gjorde helgen annorlunda var att jag och lilla prinsessa var ifrån varandra så länge för första gången! Men det gick så bra så, jag visste ju att hon var i trygga händer, hos sin pappa förstås ♥ Lillan och pappan sov över hos lillans faster, vilket gjorde att det blev extra lång tid som vi helt plötsligt inte satt ihop. Det var faktiskt en ganska konstig känsla att vara ifrån varandra så länge, och det var ganska svårt att inte varken tänka på eller prata om lilla prinsessan under dagen och kvällen.





Dagen till ära blev det även vin-premiär! Annorlunda helg, ja jag sa ju det =) Men väldigt bra på alla sätt och vis!




Idag har jag varit på vårdcentralen och fått droppar mot ögoninflammation, har nämligen gått och blivit heelt genomförkyld.. Urk, kan ju säga att det är lite taskig timing med tanke på den kommande helgen!





"Om du vill bli min fru ska jag ta dig här och nu
Men om du inte kan får du ta en annan man"


Vändning...

Publicerat: 2012-03-07 | 22:45:38 i Allmänt
Häromdagen behagade lilla grodan utföra sin första vändning från rygg till mage, och det var inte bara en gång, utan tre gånger på raken! Jag låg och blundade i soffan, Thomas höll på med mobilen (spelade han möjligtvis wordfeud??) och lillan själv låg i babygymmet. Rätt som det var gav hon ifrån sig världens illtjut och Thomas for upp ur soffan fortare än kvickt för att kolla läget. Då ligger lilla prinsessan på inte på rygg längre, som vi lämnade henne, utan på mage. Anledningen till skriket är att hon ligger på sin arm och hon kan inte röra sig som hon vill, vem skulle inte bli arg då? Lilla prinsessan brukar inte vilja ligga på mage alls (om vi inte är på öppna förskolan där det finns massa andra barn att titta på), men vändningen berodde på att hon sträckte sig efter favvoskallran, något vi fattade när hon gjorde om samma sak två gånger till =) När jag sedan tog fram mobilen för att filma en fjärde vändning var det förstås inget kul att visa upp sig mer... Mer grejer som hänt på sista tiden är att lilla prinsessan haft feber för första gången, hon har hittat sin underläpp och smackar förtjust med munnen, tårna har hittat in i munnen och det går framåt med maten (även om vi inte är så ihärdiga, vi har ju ingen brådska). Idag har vi haft spontanbesök av mamma/mormor och så har vi varit och sjungit på öppna förskolan. Imorgon blir det förhoppningsvis barnvagnsmarsch. Men först: sova!

Vår!

Publicerat: 2012-03-04 | 22:30:25 i Allmänt
Åh, vilken härlig vår det varit de senaste dagarna! Jag blir helt lycklig i kroppen av värmen, ljuset och andra vårtecken. Igår skulle lillan och jag åka till Ljungsbro och träffa mamma/mormor när Thomas och pappa/morfar agerade flyttkarlar åt faster B, men eftersom mamma/mormor inte mådde bra blev ju de planerna omkullkastade. Men det gjorde inget, för istället var vi först ute och gick och sedan hamnade vi hos A och N ute på landet. Vi träffade lite folk från gymnasietiden och grillade korv och njöt av våren. Någon föreslog att vi alltid skulle ha korvgrillningsdejter på lördagar och det tyckte jag var en jättebra idé =)




Snödroppar fotade med mobilen precis utanför oss.
 






"Om våren, om våren, då är det allra bäst"





RSS 2.0