Vecka 4

Publicerat: 2010-01-30 | 22:45:26 i Allmänt

I måndags började vi en ny kurs, och jag tycker den verkar bra... Lite mycket att göra och så men då vet man ju att man lever i alla fall =) Det värsta är att jag precis i början av nästan alla kurser brukar känna att det här känns som en bra och relevant kurs, men tyvärr brukar jag ju inte känna detsamma vid kursens slut... Men men, verkar ju som sagt va okej än så länge... Hamnade med F i samma grupp igen =) men saknar faktiskt redan våra andra gruppisar...

Onsdagen började med att jag gick och hämtade böcker på biblioteket på universitetsområdet, duktigt =) Sen fortsatte dagen med städning och matlagning innan mamma och pappa kom hit för att fira min födelsedag =) Jag fick en symaskin av mamma och pappa i present, som jag hade önskat mig, men än så länge har jag bara tittat på den... Av min kära sambo fick jag ett fallskärmshopp (undrar om han vill bli av med mej!?)!! =) Jag vill ju faktiskt hoppa men jag undrar om jag kommer överleva...? Kvällen avslutades med ett besök av en gammal granne, och vilken överraskning sen! =)

På torsdagsmorgonen skulle jag åka buss från mig till campusbusshållplatsen. Eftersom 12:an går precis utanför mig och stannar på samma hållplats som campusbussen går från tyckte jag att jag kunde få unna mig det i snön och kylan... Men det skulle jag ju inte gjort om man säger så... Jag hade kollat ut vilken buss jag skulle ta för att verkligen komma i tid. Det var ju bara det att den bussen kom inte... Om bara nästa buss hade kommit som den skulle hade ju allt varit frid och fröjd, men displayen i busskuren visade att nästa buss skulle komma om 3.. 2.. 1.. 15 minuter! Snacka om att jag fick panik! Jag skulle ju liksom på föreläsning och campusbussen går bara en gång i timmen... Hade inte långt till tårarna när jag pratade med F som redan stod på hållplatsen och väntade... Tillslut så kom den jäkla 12:an i alla fall och eftersom campusbussen också var sen så hann jag som tur var! Väl framme i Norrköping var vi ju alltså sena så när vi fick tillfälle att utföra dagens gärning resonerade vi som så att det inte gjorde så mycket om vi kom lite senare ändå... Sagt och gjort, dagens gärning bestod av att skjuta på en bil som fastnat i snön och bara stod och slirade, snacka om att vi var nöjda när vi fick loss den =) Efter en lång men intressant föreläsning, lunch med nya gruppen och lite grupparbete fick vi åter infinna oss på campusbussen, dock typ två timmar tidigare än vi räknat med, we like! =) Detta resulterade i att vi hamnade på Ikano F och jag, vi liksom dras dit, men det gör inte så mycket, vi trivs ju där =) På kvällen var det tjejfika med nostalgitema, vi tittade nämligen på massa gamla kort =)

Fredagen betydde först seminarium och sen kalas igen =) Denna gång var det 85-åriga mormor som skulle firas! Barn och barnbarn samlades i trapphuset och stämde in i en hejdundrande skönsång som fick både mormor och grannar att tappa andan =) Det bjöds på smörgåstårta och kaffe och kaka så alla var nog mätta och belåtna när kalaset var över =) Med mammas och pappas bil åkte vi till Collegium där det var dags för Thomas innebandymatch, lite typiskt att första matchen för säsongen som jag är och tittar på så står Thomas i mål, det är ju inte lika kul... Inte så kul att det inte heller blev vinst, men laget fick i alla fall med sig 1 poäng =)

Thomas lag fick på något lustigt vänster en gratisbiljett till sm-slutspelet i korpinnebandy som spelades i Collegium idag. De åkte dit och ställde upp med inställningen att de hoppades att inte förlora tvåsiffrigt i alla matcher, det lite roliga var ju att de istället vann sin grupp med tre vinster =) Tyvärr blev det dock stryk i kvartsfinalen... Jag tittade bara på en match, men eftersom jag hade en lånad bil idag tänkte jag passa på att åka en sväng till Tornby. Kan väl säga så mycket som så att jag inte var ensam om att vara där, det var inte lätt att få tag på en parkeringsplats precis... Men när jag väl hittat en lyckades jag att fynda lite som vanligt =) Kvällen har bestått av hockey (tyvärr förlust för LHC) och god mat (Janies kyckling), men nu börjar visst mina ögonlock falla ihop... Dags att krypa ner bredvid min snarkande älskling ♥




"Vi gratulerar"


Kalas...

Publicerat: 2010-01-23 | 23:46:38 i Allmänt

Ja, kalas är precis vad vi har haft idag... Mamma, jag och brorsan har blivit lite firade =) Mamma mest förstås som fyller redan imorgon! Det är ju ganska bra på ett sätt att vi fyller så pass nära varandra, det blir så himla mycket onyttigt man stoppar i munnen annars... Thomas hade gjort en kaka med massa smarrig choklad dagen till ära som var ganska svårt att låta bli =)

Nu ikväll har vi druckit rött vin med coca-cola och spelat spelet På Spåret. Det var kul men det är verkligen svårt! Skulle nog behöva bli lite mer allmänbildad...

Igår slutade kursen Samspel i förskolan, kan ju bara inte låta bli att än en gång tjata om hur skönt det är att kursen är slut... Måste ju också erkänna att jag har svårt att se att jag lärt mig något under hösten... Gårdagen bestod i alla fall av kursseminarium med lite tipspromenad och dramatiseringar av olika dilemman, det var ju lite extra kul att jag fick beröm för min skådespelarinsats =) Enligt schemat skulle vi vara i skolan fram till fem, men vi slutade redan klockan två, vilket gjorde att F och jag hamnade på Ikano efter skolan =) Åkte därifrån med ett par Ginajeans rikare... På kvällen blev det tacos, let´s dance och lite tjejsnack hemma hos A, mycket trevligt med tjejkväll som vanligt =)

Precis som sist när jag skrev kommer natten att spenderas i bäddsoffan hos mamma och pappa, men den här gången blir det med sällskap ♥ Godnatt!



"Grattis, lilla mamma"


En önskedröm

Publicerat: 2010-01-20 | 23:15:33 i Allmänt
Jag önskar att jag aldrig mer skulle behöva opponera på en uppsats! Ni ska bara veta hur svårt det är att opponera utan att ha några riktlinjer... Man bara läser och läser utan att veta vad man ska titta på... Om jag ska gå färdigt utbildningen (vilket jag absolut ska) kommer ju tyvärr min önskan inte gå i uppfyllelse, eftersom sista terminen kommer innehålla c-uppsats och opponentskap, kan ju inte säga att jag längtar dit... Längtar däremot tills hela utbildningen är slut!

Kursansvarig frågade oss idag om vi inte kunde vara med på valinfo och berätta för andra studenter om kursen... Jag tror att hon ska vara glad att jag inte kommer deltaga vid detta tillfälle för det hade antagligen slutat med en studentlös kurs i framtiden... Jag har ju inte direkt nåt bra att säga om kursen, varken moment, innehåll eller lärare... Idag har vi i alla fall haft seminarium och på fredag avslutar vi denna kurs med ett möjligtvis ganska flummigt slutseminarium =)

Ikväll har mamma och jag varit på må-bra-mässa i Ljungsbro folkets park =) Mamma lyxade med zonterapi, vi tog blodsockerprov, med exakt samma resultat =) och så gjorde vi mätningar av kroppsfett och muskelmassa och grejer, kommer dock inte avslöja mer än att det var rätt intressanta resultat =)

Natten kommer tillbringas i bäddsoffan hos mamma och pappa... Saknar min säng och mitt sängsällskap redan ♥


"Dream a little dream of me"
 

Vuxenpoäng...

Publicerat: 2010-01-15 | 22:26:09 i Allmänt

Igår var det tjejfika hos J, alltid lika trevligt =) Vissa omständigheter har dock gjort att det känns som att vi helt plötsligt blivit så vuxna... Kanske beror det på att vi i år fyller 25 alla tjejer? =) Eller kanske det beror på andra saker...?

Idag har jag gjort mest ingenting =) Plockat lite här och fixat lite där... O så har jag städat bort julen. Tycker som vanligt att julen och nyårsfirandet gick alldeles för fort... Kommer ihåg att jag när jag var liten ville ha julgranen kvar till min födelsedag, men så blev det i alla fall inte nu =)

För att samla mer vuxenpoäng har jag ikväll tittat på På spåret, det lite komiska i det hela var ju att jag i stort sett bara kunde frågan om Nangilima, men vad mer kan man begära av en Astrid Lindgren-fantast =) Efter På spåret blev det Skavlan, som ju är riktigt bra faktiskt =) John Mayer var där både som gäst och artist, tyckte han var rolig och charmig som gäst, men han är ju helt underbar när han sjunger och spelar gitarr =) Det är något speciellt med akustisk gitarr!

Imorgon blir det storstädning och storhandling med min innebandystjärna ♥



"Your body is a wonderland"


Påbackning...

Publicerat: 2010-01-13 | 22:48:00 i Allmänt

Har fått önskemål om uppdatering  (därav rubriken påbackning, har inte blivit påkörd eller så..) =) Och jag kan förstå det... Jag brukar läsa lite folks bloggar och då vill jag ju gärna att det ska stå något nytt varje gång jag kollar... Det är ju lite komiskt ändå, sitter vid datorn rätt mycket, men inte blir det mycket bloggande för det... Senaste veckan har jag verkligen försökt plugga när jag suttit vid datorn och jag har äntligen blivit klar, men tänk vad mycket fortare det hade gått om jag hade kunnat vara lite effektiv! Men istället för att plugga (eller samtidigt och inklämt mellan pluggsessionerna) har det blivit en himlans massa spelandes av småspel och häng på Facebook och alla gratissidor jag besöker. Jag gjorde till och med ett försök där jag drog ur internet och tog med mig datorn till "kontoret" så att jag skulle kunna sitta och koncentrera mig och skriva lite bättre. Tror ni att jag lyckades? Det tror inte jag... Spelsugen som jag var öppnade jag väl upp en spindelharpan på datorn, satte mig tillbakalutad med datorn i knät och blev beroende! Jag har spelat 76 partier på bara en vecka (kollade precis statistiken)!





Under helgerna som varit har min bästa vän behagat att vara i stan och i närheten av mig =) Trots att vi inte setts överdrivet många gånger har vi pratat sjukt mycket i telefon och det har helt enkelt varit skönt att veta att hon inte varit så långt borta! Nu har hon farit norrut igen och det känns nästan lite tomt... Innan hon åkte hann vi i alla fall med lite planering av den kommande 25+25-årsfesten =) Vi kom efter mycket om och men fram till att tillställningen kommer att äga rum här hemma hos oss... Nu vet vi ju inte riktigt än hur många som kommer men jag tycker nog allt lite synd om grannarna =) På tal om att veta hur många som ska komma så kan det ju inte vara hälsosamt att kolla inbjudan på Facebook ungefär 17 gånger/dag!?



Idag har jag varit i skolan för första gången i år, det var trevligt att träffa (nästan) alla igen =) Vi försökte förbereda ett kursseminaruim vi ska ha nästa vecka, men jag vet dock inte om vi lyckade så bra... Jag blir helt flummig av vår grupp, och eftersom presentationen på seminariet ska innehålla fantasi och kreativitet fick jag möjlighet att få utlopp för mina sådana förmågor, så när de andra satt och frös var jag helt svettig av att ha farit runt som ett yrväder =) När jag kom hem hade vi fått andra säsongen av Prison Break i brevlådan, men vi har faktiskt bara sett ett avsnitt ikväll =) Kors i taket!

Nej nu är det nog dags att börja tänka på refrängen, eftersom vi inte har något till frukost hemma måste jag ju ge mig ut och köpa det det första jag gör imorgon, om jag inte vill äta soltorkade tomater med kaviar på vill säga!




"I've been addicted to you"


Måndag...

Publicerat: 2010-01-04 | 19:29:11 i Allmänt
Jag tänkte att jag skulle börja uppdatera här lite oftare, men det är väl tanken som räknas va? =) Men min komplettaste vän måste ju ha lite och läsa nu när hon ska börja följa min blogg =)

I lördags kväll var Thomas och jag och kollade på hockey, LHC tog emot Timrå. Vi satt näst högst upp och det var ingen vidare bra match, men LHC vann i alla fall! Kvällen avslutades på McDonalds =)

Morgonen efter började med hotellfrukostScandic City, att det kan vara så gott att äta! Jag fick presentkort på hotellfrukost i julklapp vilket gjorde det hela ännu bättre =) Vi var fem hungriga tjejer som gjorde sällskap och när vi betalat hörde vi att de sa till om dropstop, vi hade alltså inte bokat bord och när vi gått in kom de väl på att det inte skulle räcka till fler personer... Det måste ha synts på oss att vi var hungriga och att vi skulle sitta länge =) Mycket trevligt hade vi i alla fall och mätta var vi när vi gick därifrån och skapligt frusen var jag efter promenaden hem!

Resten av söndagen bestod mest av slapp, förutom att mamma och pappa kom och hälsade på =) 

Igår började jag känna mig förkyld igen, usch jag har inte tid med det... Skulle försöka ta tag i pluggandet idag igen men det är inte så lätt med ont i halsen och ett tungt huvud... Inte heller är det så lätt när man mejlar frågor till sin handledare men inte får svar... Det underlättar ju tyvärr inte heller när jag jar vissa texter på datorn... Men nu är det inte så lång tid kvar innan uppsatsen ska vara inlämnad så det går liksom inte att skjuta på det längre... Skärpning nu! (eller imorgon i alla fall, nu blir det soffläge med pussing ♥)




"We don't need no education"

 

2/1 -10

Publicerat: 2010-01-02 | 12:22:28 i Allmänt

2010 är här! Trots sista-minuten-planering och det-är-så-synd-om-oss-depp avslutades 2009 med en mycket trevlig kväll! Eller vad sägs om: trerätters middag bestående av toast skagen, inbakad fläskfilé och gino, gamla och nya vänner, tequila rose, singstar, fyrverkerier, rosa bubbel, mer singstar och en massa prat och skratt =)

Jag hade också världens bästa julhelg tillsammans med nära och kära! Vi firade julafton på morgonen med mamma, pappa och brorsan i Ljungsbro med julklappsöppning och mys. Resten av dagen spenderades med Thomas familj hos hans syster, där blev det julmat, mer julklappar och mer mys =) På juldagen var vi och fikade hos mormor och på fest på kvällen =) Från och med julafton och några dagar framåt tittade vi på Thomas julklapp under all vår lediga tid, nämligen första säsongen på Prison Break! =) 

I mellandagarna fick New Yorker besök och halva sin vinst uppfylld när F och jag var där och shoppade lite =) Jag hann även med att jobba dagen innan nyårsafton, lite extra slantar på kontot tackar vi för =)

Ikväll ska vi på hockey, jag och Thomas ♥



"Happy new year"





RSS 2.0