Bortförklaringar...

Publicerat: 2010-11-30 | 22:26:08 i Allmänt
Hmm, har inte fått mycket gjort idag heller, usch, detta kommer aldrig sluta lyckligt... Jag brukar ju inte va så bra på och ta tag i saker och ting, men ett helt examensarbete kan ju bli svårt att slänga ihop sådär sista kvällen... Det är ju en sak om man inte riktigt hinner med om man har något vettigt och skylla på, typ att man jobbar lite mer än man borde, men vad ska jag skylla på då? Slapphet? Att jag hellre går på IKEA och äter köttbullar? Adventsstädar och pyntar? Går på julmarknad i Gamla Linköping? Kollar facebook? Spelar Betapet? Kollar på gamla repriser av Top Model? Planerar en hockeykväll?

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till...


Imorgon ska jag i alla fall gå upp och se julkalendern Gyllene Knorren kvart över sju! Det var länge sedan jag följde den så nu tycker jag det är på tiden =) De har väl varit lite sådär på senare år, men det kanske beror på åldern... Återkommer med recension =)




"Jag vet vad som måste göras
Ändå sitter jag kvar här"

Host, host

Publicerat: 2010-11-24 | 18:44:36 i Allmänt
Alltså det är ju aldrig kul att vara sjuk. Men jag kan starkt rekommendera att låta bli allt som har med sjukdomar att göra när du är mitt uppe i examensarbetesskrivande!

Jag är "bara" förkyld, men jag blir ju sådär manligt förkyld, som att hela-världen-går-under-för-att-det-är-så-synd-om-mig-förkyld. Men det är faktiskt sjukt jobbigt med sprängande huvudvärk, rinnande och/eller täppt näsa, värkande bihålor, halsont och hosta. Jag vill också bara kunna ligga i soffan och slappa och kolla på Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter när jag är sjuk, men nej då, här ska det transkriberas intervjuer (som förövrigt tar en sjuhelsikes jäkla tid) och hämtas och lämnas böcker och strukturera resultat, med mera, med mera... Nej vet ni vad, jag längtar tills jag börjar jobba så att jag kan få vara sjuk på riktigt!


Rubriken är för övrigt något intern och en hälsning till M i storstaden...




"you give me fever"

London eller Paris?

Publicerat: 2010-11-21 | 13:11:13 i Allmänt
Åh, alla bara åker bort! Till Polen. Italien. Usa. Thailand. Eller till Himlen. Jag för min del skulle nöja mig med London. Eller kanske Paris. Tänkte faktiskt att jag skulle vinna flygbiljetter just till någon av de städerna... Så skönt att få komma bort och slappna av och bara vara. Någon som vill följa med?



"Fly me to the moon"

Dagens horoskop...

Publicerat: 2010-11-19 | 20:58:45 i Allmänt
Jag läste mitt horoskop i Aftonbladet idag, angående imorgon, och för en gångs skull kändes det väldigt klockrent:

Egentligen får du en rolig dag och en underhållande kväll, men du har ändå lite svårt att koppla av.

Planerna inför morgondagen är bland annat julmarknad på dagen och 25-årsfest på kvällen... Det där som gnager i bakhuvudet då? Jo, examensarbetet förstås, urk... Eftersom jag inte riktigt sköter mig med arbetet i veckorna får jag ju inte heller riktigt slappna av under helgen, även om jag kommer ta helg ändå!

Nu har jag slökollat lite på Idol men snart blir det att byta kanal, ikväll ska jag kolla på hela Skavlan, me like! =) Ska tänka lite på examensarbetet lite med, för jag är bra på att tänka i alla fall, sen blir det inte så mycket av det hela... Aja, häppåer!




"men det är nåt som gnager ändå"

Status...

Publicerat: 2010-11-12 | 22:04:36 i Allmänt

Nu har jag gått in på min fjärde dag utan Facebook, det måste vara något slags rekord... Så istället för fb kommer jag uppdatera min status genom bloggen, fast bara i ett inlägg, kommer alltså inte blogga tre rader sju gånger om dagen... Allt för att stilla fb-abstinensen...

Malin Wallquist

- vill vara klar med uppsatsen nu!
- har fb-uppehåll, behöver inte veta, kommentera och gilla allt alla människor gör...
- är lite ledsen...
- tycker att man inte får bli sjuk om man är handledare...
- vill inte höra mer...
- tycker synd om hästarna...
- på väg till efterlängtad tjejfika =)
- orkar inte...
- har ont i huvudet...
- ser fram emot en jobbdag med härliga ungar =)
- skönt med helg! =)
- Skavlan är så mycket bättre än Idol, undrar när jag ska fatta det på riktigt och kolla på hela Skavlanprogrammet istället...? ;P
- no more drama!
- det händer bra saker med, men de ska man tydligen inte få njuta av... längtar såå till januari...!




"Jag får liksom ingen ordning på mitt liv"


10/11 -10

Publicerat: 2010-11-10 | 11:47:30 i Allmänt

Det finns sånt som är viktigare än uppsatsskrivande...




"...det fryser nu sakta till is..."


Vitt, ur flera perspektiv...

Publicerat: 2010-11-09 | 19:40:08 i Allmänt
Ja då var det dags igen: SNÖ... Snacka om totalomvändning från gårdagen då det var klart och kallt och fint... F hade med sig en lånad systemkamera till skolan igår och vad bilder vi tog =) Jag har inte fått dem än men lite bildbevis måste ju visas här på bloggen. Håll tillgodo alltså!

Ser på nyheterna nu om snöovädret, precis som de säger så håller jag med om att det är konstigt att vi alltid ska bli förvånade när vintern kommer, för det vet vi ju att den gör (nästan varje år på något sätt i alla fall...)! Jag är egentligen inte något big fan av sån här blötsnö som bara resulterar i blask, men just idag bestämde vi att det var ok att stanna hemma på grund av vädret (och klass 2-varningarna) trots att vi egentligen skulle åkt till skolan idag... Men jag har tyvärr inte fått något vettigt gjort idag ändå... Eller alltså jag har inte gjort något, typ skrivit eller så, men å andra sidan tänker jag ju uppsats heeela tiden... urk... Får väl se om det blir något seriöst gjort under morgondagen, då vi har en "ledig" dag på riktigt...

På tal om snö så har Thomas och jag ingått en pakt: en vit månad, både på alkohol- och godisfronten... Ska bli spännande att se hur det går... Godis kommer ju absolut bli svårast! En pakt jag har med mig själv är att jag ska bli lite mindre facebookberoende... Får se hur det går också, jag som kollar fb typ 10 gånger om dagen... Målet är i alla fall till att börja med att inte kolla fb alls under morgondagen, den som är observant vet ju att jag har annat att göra då...




"Ute faller snö"

Då...

Publicerat: 2010-11-03 | 23:49:15 i Allmänt

Jag borde (bland annat) egentligen gå och lägga mig, men jag har fastnat framför datorn med Winnerbäck på Spotify... Winnerbäck tar mig tillbaka till gymnasietiden... Om man trodde man hade problem då skulle man veta hur förvirrande det är nu... Då fanns det minsann inget som hette tidigare forskning, teorier, ERIC, kvalitativa studier eller metoder, PM, avhandlingar, forskningsetiska krav, uppsatser varken på grund- eller avancerad nivå eller annat trams! Asså, vi har knappt börjat den här kursen med uppsatsen och jag har redan tröttnat... Det hela blir ju inte bättre av att vi tvingats skriva ensamma och vi inte får fråga våra handledare något, handledarna har nämligen för lite betalt... Pyttsan, det är väl för farao inte vårat problem! Jag skulle dock kunna lösa det problemet genom att låta uppsatsen/examensarbetet vara frivilligt! Ha, handledarna skulle bli arbetslösa istället... Vi (ja jag tror jag kan svara för nästan varenda student på lärarprogrammet) vill ju inte skriva nån sabla uppsats, o inte vill vi forska heller, vi vill ut och J O B B A !

F och jag tog en paus idag från allt och gick på stan istället, och det var trevligt =) Men det är ju lite illa om man känner att man måste ta en paus efter två dagar...





"Jag undrar om du nångång är tillbaks dit igen"


Mörker...

Publicerat: 2010-11-02 | 09:58:16 i Allmänt
Urk, har precis fått tag på schemat för mina sista veckor på Linköpings universitet, och nästan allt vi har schemalagt ligger på eftermiddagarna... Det brukar ju heta att man under vintertid åker till jobbet när det är mörkt och åker hem från jobbet när det är mörkt, och så kommer det ju bli för oss med, bara att vi åker till och från skolan i samma mörker, alltså när det redan har varit några timmar ljust... Men det är ju bara att stå ut när det är så lite kvar! =) Nej, nu är det nog bäst att trycka i sig lite frukost innan det är dags att bege sig till Norrköping...


Ja det var ju det där med kameran...




"Så mörk är natten..."


Ny vecka, ny kurs - den sista!

Publicerat: 2010-11-01 | 20:02:38 i Allmänt
Vad var det som hände egentligen? Ja de flesta som var på dagens föreläsning vet nog vad jag pratar om... Eller i och för sig kanske jag inte ska säga något, efter sju-minuters-pausen kanske det blev jätteintressant...? Första halvan lyssande vi på värsta yra föreläsaren som skulle introducera forskningsmetodik men pratade istället om en violinspelares syn på klassiska verk... Det var ju inte vad jag hade räknat med, bara hoppas att resten av föreläsningarna är något att ha, det tjatas ju om att det är så viktigt att vi går på A L L T !

Trots denna föreläsningsmiss har dagen varit rätt så bra, har träffat bästa F igen, och fått reda på att vi ska sluta utbildningen precis som vi började, nämligen i samma grupp =) Det kan ju inte bli bättre! Ska man plågas igenom en c-uppsats med packat schema och virriga föreläsare är det ju tur att få göra det tillsammans med någon man tycker om ♥ =) Nu jäklar fixar vi det här!





                                                                                      


Tänk vad bra bilder det skulle vara med en ordentlig kamera, det är vad jag önskar mig när c-uppsatsen är klar! =)






"Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt"

RSS 2.0