Dan före dopparedan!

Publicerat: 2009-12-23 | 22:48:50 i Allmänt

Detta har hänt sen sist:

 * Jag har vaccinerat mig mot nya influensan A(H1N1) och upplevt dess följder... Fick boka tid på vårdcentralen för att jag skulle stanna kvar där en stund efter sprutan, i väntrummet fick jag tängas med ett trettiotal pensionärer som skulle ta en vanliga sprutan, men jag fick gå före =) Natten efter genomleds med feber...
 * Vi har haft sista dagarna i skolan innan jul, vilka bestod av seminarium, gruppträffar, handledning, förvirrande flum och roligt flum =)
 * Granen har tagits fram och pyntats =) Thomas och jag hade värsta julfixardagen med städning, pyntning, julklappsinslagning, knäckkokande och glögg- och pepparkaksmys =)
 * Jag har varit sjuk, näsan och ögonen har runnit, huvudet och bihålor och tänder har värkt och det har varit riktigt synd om mig... På grund av det här missade jag en jobbdag och julklappshazarden med tjejerna... Dumma snor!
 * Vi har varit på 9-årskalas =) Thomas systers äldsta dotter fyller år idag, hon bjöd på glada miner och smörgåstårta =)


Ja, då var det dan innan självaste julafton då. Tiden har gått så fort och snart är det över... Vi får ju i alla fall en vit jul =) Måste erkänna att jag hoppas på att få se en tomte imorgon, det var så länge sen!



"Hejsan, hoppsan, falle-ralle-ra
När julen kommer ska varenda unge vara glad"

Filmkväll och Lucia

Publicerat: 2009-12-13 | 21:21:26 i Allmänt

Igår hade jag filmkväll för mig själv. Jag började med Bilar på femman. Aftonbladets tv-tidning skrev så här om den: Alla Pixars filmer är sevärda, men den här är minst bra av de tio de gjort. Fattar inte riktigt hur de resonerar, den är ju hur bra som helst! Jag bara älskar lyckliga slut =) Tillbehör till denna underbara film bestod av vin och klubbor, vuxen- och barnpoäng i en salig blandning!

Efter Bilar blev det Sex and the city-filmen på canal+, snacka om att byta genre! Den filmen krävde faktiskt lite mera vin, så där blev det tjejtema helt och hållet. Tarzan gjorde mig sällskap så det passade ju =) Första gången jag såg den filmen var med tjejgånget då vi hade middag, gick på bio och avslutade kvällen med en cosmopolitanPlatå! Det här var dock innan jag sett serien. Så efter bion lånade jag boxen och sen såg jag filmen igen =)

Som avslutning på kvällen blev det Silent library och det var nog bland det sämsta jag sett! Ibland undrar man ju hur vissa grejer ens får visas på tv...


Idag är det ju lucia, detta har firats med luciakonsert och fika, fint men onyttigt...  Och jag som skulle vara nyttig den här helgen, men det har jag ju faktiskt inte varit nånstans, suck... Men vi hade ju i alla fall tur med vädret, på lucia ska det ju vara snö ju, och det blir så ljust och fint med snö =)




"Välkommen, du goda, med ljuset hit
Välkommen med hälsning om julefrid
Välkommen med ljus i din krona"


På tal om jul...

Publicerat: 2009-12-12 | 16:31:14 i Allmänt
... så har vi fått en tidigt julklapp =) Vi fick ju badrummet renoverat i somras och höjd hyra och så blev inte allt bra och det har varit ett himla tjatande på värden om allt och ingenting... Jag tog efter ett tag kontakt med hyresgästföreningen som kollade upp att vi betalat för mycket i hyra ett tag, inte så mycket men rätt ska vara rätt! Så inför januarihyran har vi både fått sänkningen samt en justering (-390 kr) på grund av att vi betalat för mycket. Snacka om timing nu till jul =) Igår var också värden här och besiktade badrummet. Problemet som vi tjatat om är att bården i grått kakel bakom toastolen inte är centrerad bakom toan. Det som värden kunde göra var bara att byta ut det gråa mot vitt kakel, men nu är vi så trötta på det hela så vi skiter i det! Vi fick en julblomma också så nu är det väl meningen att vi ska sluta tjata... Men beklaga mig lite kan jag ju göra för det...  


Så här ser det alltså ut och inget man skulle godkänt om man själv anlitat hantverkare till sitt hus eller så... Men men det är inte så mycket att göra åt när det inte är vi som bestämmer... 



                                


Älsklingen
är på hockey med grabbarna idag och ikväll så för min del blir det lite julmys i min ensamhet. Ska bli skönt att göra ingenting och skönt och slippa att vara bakis imorgon =)




"Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här"


Två veckor kvar till jul...

Publicerat: 2009-12-10 | 18:42:37 i Allmänt
Ja det är otroligt men helt sant, idag är det bara två veckor till självaste julafton! Jag undrar lite vart hela året tagit vägen, känns som att det var midsommar typ i förrgår... Jag har i stort sett nästan alla julklappar klara i alla fall =) Jag har en känsla av att mina nära och kära kommer bli nöjda =) Det svåraste är att skriva önskelista själv... När nån frågar säger jag ja, typ kläder och underkläder (det senare är verkligen välbehövligt, en liten hälsning där till min travelmate från Aussie som kan intyga att det är sant med tanke på att jag har kvar den där blågröna bh:n fortfarande...) men sen tar det stopp... Men sen när jag väl tänker efter är det ju en hel del som jag vill ha och en hel del som vi behöver, men jag ska inte räkna upp allt här, då får ni och läsa om man säger så =)

Nu sitter jag i alla fall här och laddar med lite julmusik från SpotifyCarola och Amy Diamond försöker få mig i stämning =) Sen är det bara snön som saknas också, men där ska man väl inte vara för hoppfull...

Och så tänkte jag bara ge alla som inte grattat mig på namnsdagen idag lite dåligt samvete... Det är faktiskt Malin idag =) Grattis till mej och alla andra Malinar =) 



"Ge mig en svårknäckt nöt, sötare gröt
Djupare dopp i grytan
Glittrigare glim och grötigare rim
Och mer Arne Weise i rutan
Jag vill ha rymligare säck, segare knäck
Fetare fläsk från grisen
Krimsigare krams, längre långdans
Och raskare räv på isen"


Lite uppdatering

Publicerat: 2009-12-05 | 13:57:29 i Allmänt
Trots att jag sitter vid datorn så pass mycket verkar det inte finnas någon tid att uppdatera här... Kan ju i och för sig också bero på att det inte händer så mycket att blogga om just nu... Sen sist har jag i alla fall:

- jobbat en dag
- varit på en mycket trevlig inflyttnings-/födelsedagsfest i glada vänners lag =)
- varit på adventsmarknad i Gamla Linköping
- gjort stan och Tornby med F
- skickat in en examination
- satt upp julgardiner och en adventsljusstake och en stjärna och en ljusgardin, såå mysigt =)
- hälsat på på gymmet... blev lite träning också faktiskt...
- varit på Maxi med älskling och hans syster E
- besökt skolan en gång
- tvättat
- pluggat lite
- träffat tjejerna för fika på Fräcka Fröken

Ja och så har jag ju förstås slappat och hängt vid datorn och ätit och sovit och andats och annat nödvändigt...

Nu har jag tagit en liten paus från städningen men jag ska snart fortsätta... Ikväll kommer mor och far och bror med tjej hit och så ska vi gå till Djingis Khan och äta och dricka gott, åh vad trevligt vi ska ha det =) Dagens i-landsproblem är dock vad jag ska ha på mig... Kläder antagligen =)



"Tonight's gonna be a good night"

RSS 2.0