Mardrömmarnas mardröm

Publicerat: 2010-06-24 | 10:24:09 i Allmänt
Jag hade världens mardröm inatt: Vi var i skolan, typ på någon föreläsning eller liknande och så börjar vi fråga föreläsaren om tentaresultatet, men han vill inte säga något. Däremot är det en tjej som flinar lite finurligt och säger att resultatet kanske kanske redan har kommit idag. Efter föreläsningen är det lunch och vi har glömt bort att vi skulle kolla datorn för att se om tjejen hade rätt. Istället går vi alltså och äter och träffar en annan tjej där, som jag vet var osäker på om hon skulle bli godkänd, men nu sitter hon också och flinar och säger att den första tjejen hade rätt, resultatet har kommit och hon fick 80 poäng (godkändgränsen är 70) och hon är självklart jättenöjd och glad. Nu kastar jag i mig min mat för jag måste bara veta hur det gick för mig! Folk går omkring och ler, både för att de själva fått sina resultat men också elakt för att de vet att jag inte fått det, det verkar liksom som att alla har något emot mig... När jag väl sitter vid en dator och precis ska gå in på studentportalen slutar musen fungera, rent instinktivt tittar jag under bordet där det ligger en kille och pillar med en massa sladdar, han har helt enkelt dragit ur sladden till musen som jag använder... Jag kryper själv in under bordet för att få killen att sätta tillbaka sladden, men han vill inte och nu brister det för mig! Eftersom killen vägrar tar jag själv sladden och sätter in den i ögat på honom, alltså verkligen trycker in den så att den sitter kvar där, sen går jag loss med något yxliknande mot allt och alla som flinade elakt åt mig. På nåt konstigt vänster är det delar av mina egna kroppsdelar som hänger på yxan... Jag lyckas i alla fall ta mig ut ur skolan, blodig och dan och jag börjar stappla mig bort mot ett skjul vid en skog. På skjulet sitter ett reklamblad om vindruvor från Nya Zeeland som jag tänker att jag ska leta reda på imorgon, sen går jag in i skjulet och lägger mig där. Jag är ganska skadad, men fattar ändå att jag burit mig dumt åt, funderar till och med på självmord, men somnar... Självmordet behöver inte genomföras då jag ligger i skjulet och förblöder och är död när morgonen gryr. Men vet ni vad det värsta av allt är?

J A G  F I C K  I N T E  R E D A  P Å  T E N T A R E S U L T A T E T !!!





"I have a dream"

Tuppskrälle!

Publicerat: 2010-06-18 | 07:43:50 i Allmänt
Jaha, då var man uppe med tuppen igen... Känns som att det är bra och vara vaken om de skulle ringa och boka mig för jobb, men det är jäkligt surt sen om det inte blir nåt jobb... De flesta gånger jag blivit bokad på morgonen har de hört av sig runt sju, så i måndags när ingen hade hört av sig så tidigt trodde jag att jag skulle få gå hemma den dagen, men strax innan åtta började mobilen vibrera och det vara bara att ge sig av till min gamla vfu-plats. Det var kul att få komma tillbaka och skönt att känna igen barn, personal och rutiner =) Och tur för mig (men otur för den som var sjuk) fick jag komma tillbaka även på tisdagen till samma ställe, då fick jag till och med jobba öppning, det är ansvar =) Inte så betyngande dock då denna förskola inte öppnar förrän halv åtta =)

I vilket fall som helst gav jag inte upp lika tidigt i onsdags när jag inte hörde något från någon bokare utan trodde och hoppades enda in i det sista att det skulle bli jobb även denna dag, men icke sa Nicke, det blev inget jobb... Ganska skönt med en ledig dag sådär mitt i veckan, men den hade nog känts mindre trött om jag inte gått upp kvart i sju... Bara för att det blev som det blev bestämde jag att jag fick ta bort min tid på schemat igår för att få vara ledig på riktigt och för att få sovmorgon! Så mycket sovmorgon blev det ju dock inte med öppet fönster och någon slags grävare som bände upp halva parkeringen på baksidan, klockan halv åtta, morr... Men jag hade en väldigt skön dag ändå, med sol, en bra bok, vattenmelon, en morgonpromenad, en eftermiddagspromenad och en runda minigolf med bästa tjejerna!

Men nu sitter jag alltså här och är vaken alldeles för tidigt (kanske i onödan)... Det känns lite extra surt för jag var faktiskt önskad på ett ställe, men det var någon övertalig rackare som fick "mitt" jobb... Och lite extra surt är det för just nu skulle jag även behöva pengarna... Man får ju liksom inget saftigt (som att det är saftigt annars...) CSN-bidrag nu på sommaren, och den lilla summan man fick i maj räcker ju tyvärr inte så långt...

Äh, nu ska jag väl i alla fall äta frukost, OM de ringer...





"Vår tupp är död"


Över!

Publicerat: 2010-06-09 | 21:14:59 i Allmänt

Nu är äntligen tentan (urk..) och den här terminen över! Det betyder att jag nu har "sommarlov" och bara en termin kvar till jag är färdig förskollärare, sanslöst skönt! Det är väldigt svårt att säga hur det gick på tentan (urk..) egentligen... Har nog mycket med och göra hur själva bedömningen går till, en 15-poängsfråga kan betyda typ 2 poäng eller typ 12 poäng beroende av vad de är ute efter... Och det får jag nu vänta i 10 arbetsdagar (tror jag i alla fall) på att veta, gahh! Men jag svarade på alla frågor i alla fall och gjorde nog i stort sätt allt jag kunde...

Efter dagens pärs med tentan åkte F och jag till Ikano och firade sommarlovet med lite mat =) F köpte några linnen och jag provade några kläder för att de var så fula och lustiga, men i övrigt var vi båda två helt tomma och trötta i huvudet att vi inte orkade med nånting! Och det är ovanligt när det gäller våra Ikanobesök =) På fredag blir det till att fira lite mer ordentligt!


Jag är visst en sådan person som gillar före och efter-projekt, så det här vad det jag sysslade med i lördags när Thomas var på kryssning och jag hade uppehåll i pluggandet:


                                                          

Jag behöver knappast skriva ut vilken bild som är före och vilken som är efter va? =)



Nu ska jag mysa med min familj, alltså Thomas och Tarzan =) Och jag ska inte tänka skola förrän i höst (ja förutom när vi får tentaresultatet)!


                   







"Åååhh när det äntligen är över"


Pluttifikation är uppretad addition...

Publicerat: 2010-06-04 | 18:13:21 i Allmänt
Oh mein Gott! Jag blir helt vimmelkantig av detta pluggande. Jag bara läser och läser och skriver och skriver. Det är inte att rekommendera att försöka trycka in 10 böcker och ännu mera texter på bara en vecka... Snacka om ytinlärning... Men men, bara man klarar tentan (urrk..) så... Begrepp, begrepp, begrepphjärnsläpp!



Men det finns några ljuspunkter i pluggdjungeln:

- S O L E N !  =)

- VG på kritiska granskningen

- Kroatienresan är bokad (mera sooool)

- Bara några dagar kvar, sen är det "sommarlov"

- Jobbet till hösten är kirrat (med framtidsutsikter)! 

- Älsklingen ska göra köttfärslimpa åt mig ikväll, mums =) Älskar honom för det och   
  allt annat!



Nu är det åter till böckerna som gäller, suck...






"Det snurrar i min skalle"

RSS 2.0