Jippi, en heldag med...

Publicerat: 2011-09-29 | 20:18:59 i Allmänt
...F och lilla M =) Trots att F är mammaledig med M och jag är hemma med magen så har det ändå inte blivit att vi träffats så ofta, men idag var det i alla fall dags! Finfrämmandet anlände på förmiddagen och F började med att inspektera i lägenheten, att F inte sett köket (som renoverades i april) förrän idag vittnar ju om att det är alldeles för sällan vi ses (tur att vi setts utanför mitt hem)... Så blev det ju en massa uppdateringar förstås, båda glada, ledsna, nödvändiga och onödiga ämnen ventilerades =) När M fått sin mat var det dags för våran tur, köttfärssås och spagetti stod på menyn. M fick under tiden provsitta Moddes nygamla babysitter. Efter maten bestämde vi oss för att ge oss ut på en promenad i det fina höstvädret. Och eftersom vädret idag knappast kunde klassas som höstväder utan sommarväder gick vi ner till Bosses och unnade oss varsin glass =) När vi gått en liten sväng på stan gick vi hem hit igen och Thomas fick träffa lilla M, och vi fick smaka på Thomas goda kakor =) Så goda att det nog är bäst att bjuda på receptet:

Smaskiga chokladkakor

200-250 g margarin
2¼ dl socker
2¼ dl farinsocker
2 ägg
6-7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 kaka ljus blockchoklad (
det funkar både med ljus, vit, mörk choklad eller blandat)

Vispa smält margarin, socker, farinsocker och ägg poröst. Blanda sedan mjöl, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Grovhacka blockchokladen och häll i. Klicka ut smeten glest på plåten (
det brukar bli kakor till två plåtar). Ställ in i ugnen och grädda i 8 minuter i 200°.



Tack för idag min vän! Hoppas det nu inte tar lika lång tid tills vi ses nästa gång...!?




"O bara, bara vara vänner..."


Listor...

Publicerat: 2011-09-28 | 18:48:00 i Allmänt
De senaste dagarna har jag gjort upp listor med sådant som ska hinnas med under dagen, dels för att jag ska komma ihåg vad som ska göras och dels för att jag behöver något att göra (ligger bara i soffan annars...). Det värsta är att det inte riktigt funkar som jag vill, för om jag inte gör en sak på den dagen jag planerat så skjuter jag bara på det till nästa dag...

Hur som helst, listorna gör jag på telefonen med hjälp av appen ColorNote, och det som är så bra med dem är att man gör som checklistor på post-itlappar där man bara checkar av uppgifterna en efter en. En av punkterna på gårdagens lista var att åka och titta på en begagnad babysitter (hittade den med hjälp av gruppen Bloppis i Linköping på facebook), som tillslut blev min för en alldeles lagom stor summa pengar (speciellt jämfört med vad de kostar som nya...) =)




Andra saker som stått några dagar på listan var att jag skulle byta lakan i sängen och städa i sovrummet, och de grejerna har jag faktiskt gjort idag! Thomas har skött det mesta av städningen här hemma de senaste åtta månaderna, men lite kan jag ju faktiskt hjälpa till med...

Ytterligare en sak på som står på dagens lista är att jag ska läsa klart boken Att föda, och det börjar faktiskt bli lite bråttom, den är nämligen lånad på biblioteket och ska vara tillbakalämnad på lördag. Så nu är frågan om det ska bli lite läsning eller om jag kanske fastnar framför tv:n...?









"Vi kan gung, gung, gunga du och jag"


Babyshower och hockey...

Publicerat: 2011-09-27 | 10:48:14 i Allmänt

Jag har ju glömt att visa den fina blöjtårtan som N och jag fick varsin på babyshowern häromveckan, så här kommer bildbevis:
  

Den kvällen som babyshowern ägde rum fick alla gissa kön, vikt och datum med mera när våra bebisar skulle komma, lite kul att se om det stämmer sen =) Igår var vi på hockey och då fick jag ett datumsförslag av en man jag inte känner, han som satt brevid mig på läktaren. Han sa att han visste att det skulle bli den 27 oktober (4 dagar efter beräknat födelsedatum) för att bebisen skulle vara "färdig" då =) Och Thomas trodde stenhårt på den här mannen!

Vi hade bestämt att vi skulle gå på en LHC-match innan Modde kommer, så igår var det dags! Kan väl säga att vi valde rätt match =) Lite typiskt bara att Thomas hade satsat pengar på 5-1 och jag på 4-2 och så blir det 5-2 till LHC... När LHC gjorde sitt första mål reste jag på mig precis som resten av sittplatspubliken, men resterande fyra satt jag kvar på min stol, det kändes bäst så =) Jag fick även passa mig när jag skulle applådera, för när man sitter lite trångt och man har en mage ivägen så slår armbågarna i magen när man klappar händerna. Så nu har Modde varit på sin första LHC-match, nästa gång får bli när h*n kommit ut =)

  

 





"Den glider in"


Oj oj..

Publicerat: 2011-09-25 | 20:41:31 i Allmänt
Jag undrade ju igår hur bäckenet skulle må idag efter gårdagens "långpromenad", jag behövde inte vänta tills idag om man säger så. Efter att ha halvlegat i sängen och ätit av den goda smörgåstårtan (som även blev kvar till dagens frukost!) kunde jag knappt ta mig upp! Den här gången var det fogarna i rumpan som inte ville göra som jag ville. Benen liksom bara vek sig under mig... Och nu hände samma sak igen, kunde knappt ta mig ur sängen efter att ha legat en liten stund... Som tur var så sitter det inte i så länge, stackars dem som går med den smärtan typ hela graviditeten!

Idag har vi varit på Ikea och köpt en spjälsäng =) Och satt ihop den har vi också gjort! Nu ska bara madrassen få veckla ut sig ordentligt så ska vi provbädda någon dag. Det är konstigt, varje gång jag åker till Ikea så kommer jag alltid därifrån med mer än vad som stått på inköpslistan... Så även idag =) Men nu har vi fixat en möbel till köket så nu hoppas jag att alla köksgrejer äntligen ska få plats i just köket, och äntligen börjar köket likna ett hemtrevligt kök igen (det tog sin lilla tid efter renoveringen i våras). Och snart tror jag hela hemmet kan räknas som så pass hemtrevligt att man vågar bjuda hit folk igen, och kanske Modde känner sig välkommen med! =)

På tal om Modde så har min pappa fått för sig att lilla bebben ska bli hantverkare. Och jag är inte sen att hålla med! Detta antagande är grundat på att Modde varit så i farten när jag målat våra möbler, jag har försökt förklara att just under själva målandet känns det som att h*n håller penslar i båda händerna och i båda tå-greppen och kör som bara den med både händer och fötter =) Samma sak gällde idag under spjälsängsihopsättningen, men det kanske bara var för att h*n visste att sängen var till Modde själv =) Det återstår att se om det blir en liten målare eller snickare helt enkelt!
 



"Jag hamrar och spikar"

Massa god mat!

Publicerat: 2011-09-24 | 18:36:54 i Allmänt

Igår träffade jag som sagt M på stan och vi gick till Thai Coconut och åt supergod thaimat, nudlar, kyckling och grönsaker i ostronsås. Det är nästan så att M och jag och thaimat hör ihop! =) Sen gick vi hem hit och hängde i soffan och åt bullar, mer sånt!

På kvällen var Thomas och jag ute och åt på Hamlet, vi trodde att det skulle vara rätt mycket folk, och att folket skulle vara rätt skräniga, men vi klarade oss =) God mat blev det här också, liten plankstek! Vi passade på att följa barnmorskans råd att umgås bara med varandra, det blir kanske inte så mycket sådant när bebben anlänt...?


                   

Idag har Thomas spelat innebandy, och för en gångs skull var jag med och hejade på, det var nog därför de vann =) Efter matchen bestämde jag mig för att gå hem i det fina vädret. Hem kom jag, men det gick inte fort... Och jag har inte orkat med så mycket annat idag, får väl se hur bäckenet mår imorgon...

Nästan hela graviditeten har jag varit sugen på smörgåstårta, så i några dagar nu har jag tänkt att det är dags att göra något åt det! Jag hade ett recept på en ganska enkel smörgåstårta som jag slängt ihop nu på eftermiddagen och den ska vi njuta av nu! 


                   






"Nu så ska vi gå och äta mat"


En jättebebis!?

Publicerat: 2011-09-23 | 11:19:27 i Allmänt
Igår var vi hos barnmorskan, och även denna gång såg allt bra ut! Hjärtat tickade på i samma takt som tidigare och måttet på livmodern följer sin egen kurva =) Om Modde kommer när h*n är planerad (om en månad idag!) så har vi bara två barnmorskebesök kvar. När man tänker så är det ju verkligen inte långt kvar! Jag har försökt börja tänka att jag säkerligen kommer gå över tiden, för att inte bli besviken och så, men barnmorskan sa i alla fall igår att ungefär 80% föder från fem dagar innan till fem dagar efter beräknat födelsedatum, så jag hoppas vi hamnar inom den ramen. Då klarar vi oktobermålet också, inte för att det egentligen spelar någon som helst roll, men både Thomas och jag önskar oss ett oktoberbarn! ♥

Mamma var ju och shoppade loss åt mig på GekåsUllared förra helgen, och hon kom faktiskt hem med en hel del bra grejer =) Bäst av allt var ju den efterlängtade mysoverallen, en sån där som man ser ut som en jättebebis i! Jag tror orginalet av denna overall kostar runt 1300:-, men med det priset skulle jag ju knappast våga använda den, tacka vet jag Ullared, och tack mamma! ♥





Nu ska jag åka ner och luncha på stan med M (men inte i mysoverallen!) =) Thaimat, mums!




"Love can build a bridge"

Krämpor...

Publicerat: 2011-09-21 | 23:12:34 i Allmänt

Första bilden som kom upp när jag sökte på krämpor på bilder på bing.se... hmm...



Ja, på tal om krämpor börjar jag faktiskt känna av lite sådana, har ju ändå varit ganska bortskämd och mått väldigt bra hela graviditeten. Förutom att jag mådde så himla illa i början. Jag sa visst några gånger att "det är ju skönt att inte bli bakis..." men sedan kom jag på att jag levde ju ständigt som i ett bakistöcken mellan vecka åtta och femton ungefär, jag hade faktiskt ställt in mig på att jag nog var en sån som skulle må illa hela graviditeten... Det som var positivt med illamåendet var att jag slapp både köksarbete och "nummer-två-blöjor" på jobbet =)

Någon gång runt vecka 25 fick jag väldigt ont i fötterna, men det försvann efter några veckor. Jag gissar på att det beror på att fötterna inte riktigt var med på att jag gick upp så mycket i vikt, så snabbt, men att de mådde bättre när de fått vänja in sig med den nya vikten.

Häromkvällen tyckte jag att fötterna verkade lite svullna, vilket kanske inte är så konstigt, det är ju nästan bara en månad kvar tills Modde är beräknad. Men man kanske inte kan klaga på svullna fötter om det bara gäller för en kväll... Eller vad säger du F? =) 

Lite halsbränna känner jag av ibland med, då det känns som att hela halsen ska brinna upp! Men det är å andra sidan väldigt sällan det är så illa.

Nu är det i alla fall ryggen och bäckenet (tror jag) som spökar. Nästan varje dag får jag ont i ryggen, ungefär mellan skulderbladen. Och det enda som hjälper är att ligga ner, och det ska vara i sovställning på sidan, att luta sig tillbaka i soffan funkar inte! Rätt som det är hugger det till i fogen på framsidan, och när jag legat ner ett tag är det inte säkert att jag kan ta mig upp utan hjälp... Eller det kanske inte är så farligt att jag inte kan ta mig upp, men jag blir hursomhelst väldigt stel när jag legat ner bara en liten stund, att gå upp på morgonen är i stort sett inga problem. Men det är väldigt jobbigt att jag inte kan sova ordentligt, jag tycker liksom att jag ligger bra, uppallad med kuddar både här och där, men jag kan ändå inte somna på kvällen. Och när jag vaknar mitt i natten vågar jag inte gå upp och kissa, för då blir jag så pass vaken att jag inte kan somna på flera timmar...

Förresten ska jag inte klaga, vet ju som sagt att det finns dem som mår illa i 40 veckor (!) och en tjej i vattengympagruppen fick foglossning redan innan hon ens visste att hon var gravid... Och husomhelst så beror ju krämporna på något som i slutändan är mer positivt än vad som svårt att föreställa sig! ♥



"Ont, det gör ont"


Härliga fredag...

Publicerat: 2011-09-16 | 22:37:43 i Allmänt
Ja idag är det visst fredag, nu när jag inte jobbar måste jag ju erkänna att jag blivit lite dagvill =) Men många andra gillar ju fredagar, däribland min kära man =) Resten av veckan har ju varit lite slapp, men idag har jag däremot hunnit med desto mer. Jag började fredagsmorgonen med fika på sjukhuset med Thomas, pappa och bror. Sen åkte jag till netto för att handla lite, fick dock åka därifrån utan det jag kommit dit för (typiskt netto...). När jag kommit hem satte jag igång att baka kex (receptet finns här), laga lite mat och tog sen en liten tupplur på det. På eftermiddagen mötte jag upp bror utanför mormor och så överraskade vi henne med lite fika =) Nu ikväll trodde jag att Thomas och jag skulle till J och D och lilla N (som för övrigt inte är så liten längre...) för lite middag och mys, men när vi kom dit visade det sig att vi kommit till en överraskningsbabyshower för mig och N =) Den innehöll middag och mys den med, och lite till! Bästaste vänner ♥ Sedan jag kom hem har jag försökt knåpa ihop en inköpslista till mamma som ska till Ullared imorgon (ja jag är sjukt avis trots att det bara är två månader sedan jag var där), mest av allt hoppas jag att hon kommer hem med en one piece/jumpsuit/mysoverall till mig, hoppas, hoppas, hoppas de finns kvar!




"woowow vilken härlig dag"

En dagens, tack...

Publicerat: 2011-09-15 | 21:55:11 i Allmänt

Dagens frukost bestod av fil med russin, äpple och banan, superba äggmackor, te med honung, ett glas c-vitamin och digestivekex. Detta är verkligen dagens höjdpunkt =)




Gårdagens pastasallad med massa godsaker, ost, skinka, kidneybönor, tomat och paprika med mera, fick utgöra dagens lunch, mums!




Dagens Tarzan satt vid datorn när jag gick upp imorse, men det var visst något utanför fönstret som var mest intressant =)




Det har inte hänt så mycket här hemma de senaste dagarna, jag slappar och sover mest (men vad skönt det är!). Målningen har stagnerat lite och så även motivationen, men jag har i alla fall rensat bland lite papper och sådant idag, vilket får räknas som dagens "nytta"... Har kommit fram till att jag INTE behöver spara alla block och annat från skolan, kommer ju aldrig titta i dem igen... Det som var roligast att titta på i blocken var ju inte mina anteckningar utan det jag kladdat ihop längst bak =)




  





"När varje dag känns likadan
och när det skymmer över stan
och när du drömmer
Kom ihåg mig då"



Jävla cancer...

Publicerat: 2011-09-14 | 21:37:49 i Allmänt
... ja mycket mer finns ju engentligen inte att säga om den satans sjukdomen! Den kryper bara närmare inpå hela tiden... Jävla cancer helt enkelt! Jag tror inte på Gud men kan ändå inte låta bli att ställa frågan varför skapade Gud cancer? När det handlar om krig brukar man väl förklara det hela med att människan har en fri vilja, så Gud skapade inte krig, utan det är den fria viljan som gör att människor krigar och så... Men cancer? Hur tänkte han där? Det är väl fasen ingen som vill ha cancer?! Som bara förstör. Som bara skadar. Som bara tar liv. Som bara ställer till så mycket oreda i människors liv. Som bara trasar sönder människor och deras familjer. Nej, jävla cancer säger jag bara! Där har Gud misslyckats...









"Det kallas tvivel, det där som stör"


Mycket Linköping...

Publicerat: 2011-09-13 | 19:52:37 i Allmänt
Har precis kollat på både första och andra avsnittet av tv-serien sjukhuset (första på svt play eftersom det var förlossningsföreläsning igår), och jag ska väl inte sticka under stol med att det är mest intressant att se från förlossningen =) Sen kan det ju vara lite kul om det är så att man ser någon man känner, känns som att halva familjen jobbar på sjukhuset, inte som sjukvårdspersonal i och för sig men de vistas ju i lokalerna i alla fall =)

Snart är det visst dags för idol från Linköping också, men där får man väl mest skämmas antar jag... Dialekten är ju inget att hurra för direkt... Men även här ska det bli kul och se om man känner igen någon =)


Kvällsvy från balkongen i, just det, Linköping



"Det finns en tätort på en slätt
ett kyrktorn sträcker sig mot himlen"



Dagens statusuppdateringar...

Publicerat: 2011-09-12 | 21:54:39 i Allmänt
Malin

- gillar inte att vakna 03.24 för att gå upp och kissa och sen inte kunna somna om på jääättelänge...

- tycker inte man borde få tömma glastunnorna i soprummet kvart över sex på morgonen, speciellt inte när fönstret är öppet och hon precis lyckats somna om...

- läser gärna bloggar, helst såna med många uppdateringar och flera sådana per dag =)

- tar en powernap från ledigheten, det är jobbigt att göra ingenting...

- har varit på förlossningsföreläsning, men föräldragruppen, födslokursen och vattengympan måste gett resultat, tycker liksom att hon kunde allt =)

- har plötsligt fått för sig att hon kan överkonsumera socker igen, trots barnmorskans rekommendationer om att dra ner på sockret...

- undrar varför skötbordet fortfarande envisas med att vara rött...?

- bestämmer sig för att låta bli de fåniga spelen på nya telefonen under morgondagen (lyckas hon??)!

- ser fram emot morgondagens vattengympapass! =)

- hoppas på att få sova hela natten...




"jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en långpromenad"



Elfte september = blandade känslor...

Publicerat: 2011-09-11 | 20:37:55 i Allmänt
I tio år har elfte september varit dagen som förändrade världen, för världen...

För mig har den här dagen inneburit kusinfödelsedag i 18 år (ja, just 18 år, shit vad fort tiden går! Kommer ihåg att jag lekte med dockor när jag fick veta att jag fått en ny liten kusin), så även idag. Kusin L har alltså firat 18-årsdag idag, med massa god mat, fika och snacks, så gott att vi nästan rullade hem =) Extra roligt var det att träffa kusinerna som inte sett magen förrän idag =)


Fick precis tråkiga nyheter angående en kompis och hennes familj, livet är orättvist... Alla tankar går till er!




"Its not fair"

Pizza? Eller sallad? Eller...?

Publicerat: 2011-09-10 | 19:38:35 i Allmänt
Igår "tjänade" jag mer pengar =) Sålde en grafräknare som jag endast använt till matte C-kursen på gymnasiet... Ställer frågan till mig själv varför jag väntat så länge med att sälja den? Men svaret blir nog bara att jag väntat på bättre tider... Aja, skönt att bli av med den i alla fall och inkassera lite mera stålar!

Efter "affären" träffade jag bästa M som var hemma från storstaden, alltid lika kul att träffas =) Vi knallade ner till stan (eller M knallade och jag vaggade) och där träffade vi J och H för en lunch på Hälsofreak. Jag hade bestämt mig för en sallad (en sån man väljer ingredienser själv), men när jag kom fram till kassan valde jag istället dagens, som var kycklingenchiladas. Det var gott men alldeles för lite för en gravid kvinna på tillväxt! Nästa gång får det bli thai-mat =)

På eftermiddagen åkte vi och hälsade på M:s lilla söta brorsdotter och sen bar det av till Ljungsbro igen. Målade skötbordet en omgång. Sen anslöt Thomas efter en svampplockningstur och kvällen rundades av med pizza =) Stackars lilla pappa, han hade beställt en kebabpizza men fick en med bara tomat, ost och skinka... Som tur var kunde Thomas åka och hämta en kebabpizza, och tur för pizzerian att de bjöd på den!





Vi sov alltså kvar i Ljungsbro och efter en frukost imorse i hotellklass målade vi lite till, både skötbord, byrå och ramar. Sen åkte vi med mamma in till stan och på eftermiddagen var vi och köpte oss (eller Modde) en finfin vagga jag hittat på Blocket, så nu har h*n ju någonstans att sova! =) Ikväll blir det tacos och lördagsgodis =)



Bild från google...




"Kebabpizza, slivovitza"


Okej höstdag...

Publicerat: 2011-09-08 | 21:43:39 i Allmänt

Igår tvättade vi alla bebiskläder och lakan och sånt, så nu kan Modde komma =) Eller förresten kanske h*n behöver någonstans att sova, så lite till kan det dröja... Det blev mycket tvätt i alla fall eftersom jag tvättade den "vanliga" tvätten med, och torkrummet är så litet att man inte får plats med så många maskiner, så nu hänger det kläder och handdukar i halva lägenheten. Det blir inte torrt heller alla gånger i det däriga dumma torkrummet, så när kläderna fortfarande var fuktiga igår kväll bestämde jag mig för att att hämta tvätten imorse istället (nästa tvättid börjar 7.00), men när Thomas gick upp vid fem imorse vaknade jag med så då hämtade jag tvätten då istället... Och sen fastnade jag i ett fånigt spel på telefonen så jag somnade kanske vid sju sen, och sov bara någon timma till...

Det blev en sväng till Ljungsbro idag med, för lite målning, men var tvungen att köpa färg igen eftersom den jag köpte sist bestämde sig för att inte stanna kvar i burken, utan istället kleta ut sig i påsen (tur ändå att burken befann sig i en påse) och på golvet i mammas och pappas källare... Men nu hoppas jag att köksbord och stolar är färdigmålade, nu är det bara resten kvar *phew*... Mamma och jag hann även med några räkmackor och en skogspromenad innan det var dags att bege sig hemåt. När vädret är så här har jag inget emot hösten =)

                     


När jag kommit hem var det en tjej som kom hit och köpte en bok av mig, en bok som skulle använts i samband med lärarutbildningen, men vet i tusan om jag ens läste den...? Snacka om onödig utgift! Men det var ju pengar som jag redan gjort av med och trodde att jag aldrig skulle se igen, så även om jag inte fick in hela summan av den så känns det ju som att jag tjänat pengar idag =) Bra där, med tanke på alla andra utgifter så behövs alla inkomster man kan gräva fram... På tal om inkomster undrar jag nog allt lite när pengarna från försäkringskassan kommer...?

Hmm, kanske man kan säga att skrivkrampen släppt, men detta var väl kanske inte bloggens mest finurliga och läsvänligaste inlägg (hur kul är det att läsa om tvätt och torkrum...?), därför önskar jag mig själv bättre lycka nästa gång!





"...jag gillar Stångån på hösten"


RSS 2.0