Tema: Jobbig och tråkig skola...?

Publicerat: 2009-11-26 | 18:57:33 i Allmänt
Jaha, då har man varit i skolan igen. Fick man ut nåt av det idag då? Nej, bara huvudvärk! Man blir bara mer och mer förvirrad när man går på de intron som erbjuds... Idag har vi fått reda på att den undersökning vi planerade i förra kursen och nu har genomfört i den här kursen inte alls ska skrivas som en c-uppsats. Helt plötsligt ska vi bara plocka ur tre sekvenser ur vårt material och sen ska det läggas två olika perspektiv på det... Åh, vad trött man blir! Plus att uppgiften består av del 1 och del 2 fast de har inget med varandra att göra, hur tänker man då? Jag antar att det är för att förvirra oss studenter...

Jag skrev någon gång precis när jag började blogga att min blogg inte skulle ha något tema såsom mode eller sport, däremot har jag insett att bloggen till största delen består av hur tråkigt det är med skolan för tillfället eller hur svårt det är eller hur många konstiga uppgifter vi får i skolan eller hur irrelevanta uppgifterna känns för yrket... Är det temat på min blogg kanske? Är det då man kan tjäna pengar på bloggen förresten?

Nej nu ska jag försöka pigga upp mig lite inför kvällens stundande tjejfika, alltid lika trevligt =)



"That's what friends are for"

Sista dagen...

Publicerat: 2009-11-24 | 16:45:07 i Allmänt
Har varit sista dagen på vfu-platsen idag. Var där hela förra året och några dagar nu under höstterminen så det känns lite konstigt att man inte ska dit något mer... Jag hade lite svårt att slita mig därifrån idag, speciellt när alla barnen skulle kramas =) På ett sätt känns det förstås bra att få se något nytt ställe i nästa kurs men då börjar allt om igen med att lära känna alla barn och personal. Och gud hjälpe mig om jag inte får vfu-plats i Linköping... Ska bli skönt med en "ledig" dag imorgon i alla fall! Får väl se om det blir något plugg, brukar ju vara ganska bra på att ignorera det...

I lördags hade jag en mycket trevlig kväll med nära och kära, vin, snittar, tävlingar, utgång och en hel massa fnitter och skratt =) En helkul kväll helt enkelt! Vilket också resulterade i en seg söndag, men det var det klart värt! Nu är det bara att ladda om inför nästa helg, då blir det partaj igen =) Kul!

Ikväll blir det DH-dejt över telefon med M i Uppsala. Vi träffades i lördags för första gången på hur länge som helst men det kändes som att vi knappt hann uppdatera något. Vi behöver helt enkelt mer än en kväll... Tur att det snart är jul (en månad kvar idag...) så att vi kan ses snart igen! Har förresten på tal om julen redan en hel del julklappar klara =)




"Time to say goodbye"

Plugga?

Publicerat: 2009-11-20 | 22:25:19 i Allmänt
Tänkte att jag skulle blåsa liv i en gammal god pluggtaktik. På både högstadiet och gymnasiet var jag som bäst på att plugga sent på kvällen. Men jag vet inte om jag blivit för gammal eller nåt, jag bara orkar inte... Är hur trött som helst... Samtidigt vill jag se slutet på idol så jag vill inte gå och lägga mig än... Och idag kan jag inte direkt skylla på en lång och ansträngande dag... Hade satt klockan på halv nio imorse, men tro inte att jag gick upp då... Klockan hade nog blivit närmare tio innan jag pallrade mig ur sängen. Min plan var att jag skulle gå ut och gå innan frukost, men inte då... Det blir inte alltid som man tänkt sig om man säger så... Men jag var faktiskt ute och promenerade i solen lite senare sen, snacka om att det var nice och se solen efter alldeles för många gråa dagar! Som igår till exempel, var på väg ner till stan för att fika med tjejerna, jag hade precis lutat mig framåt och satt på cykellyset och vad möter mig när jag tittar upp? Jo en våg i tsunamistorlek av smutsigt regnvatten som en buss lyckades blöta ner hela mig med! Inte kul! Så som sagt solen var mer än välkommen idag =) Det ska väl förresten bli bra väder imorgon med, gärna för mig!

Imorgon blir det födelsedagsfest med massa folk och en hel del kära återseenden. Det ska bli kul i alla fall =)

Nej det blir nog inget plugg... Ska se resultatet på idol och sen krypa ner hos min bebble som redan sover ♥




"When I need you"

Att göra eller inte göra...

Publicerat: 2009-11-17 | 20:04:19 i Allmänt
Jag är i valet och kvalet inför morgondagen. Vi har vfu-intro imorgon 8-10, men jag vet inte om jag ska gå. Det är det enda vi har i morgon så det känns lite onödigt att åka till Norrköping för bara två timmar, men samtidigt kan man ju få lite bra information. Men så är det ju så tidigt också... Vet fortfarande inte hur jag ska göra, kanske bestämmer mig imorgon bitti. Jag åker om jag orkar gå upp helt enkelt... (Vilket är troligt att jag inte gör...)

Idag har vi varit i skolan 8-16. Det blir en lång dag med tanke på att det är ungefär två timmars restid också... Tur att vi fick ett avbrott mellan 10 och 13 så att vi kunde gå lite på stan, plus att vi skulle gått till 17 men vi fick sluta en timma tidigare =) Ibland kan man dock undra hur bra vi i arbetsgruppen är på att plugga egentligen, senaste gruppträffarna har vi mest skrattat, åt till exempel grymtningar och skakningar!

Hade en mycket trevlig helg förresten. Var på Tornby med kära mor och gjorde lite nyttiga köp, bland annat en svart toalettborste från IKEA. På kvällen var vi hos J och D och åt kräftor, drack vin och spelade spel och hade allmänt trevligt =) Tjejerna vann omgången av Alias i riktig utklassningsstil! Tror att vi gick och la oss vid halv fyra så söndagen var lite seg. Trots detta pallrade jag mig ner till stan och köpte en kjol. Jag och mina klipp alltså =) Men det är det man får pigga upp sig med den här gråa tråkiga årstiden... På kvällen hade vi söndagsmys min älskling och jag! ♥





Dagens
 - Outfit: Leggings och stickad tunika. Nu pappas gigantiska mjukisar och t-shirt från Malaysia
 - Frisyr: Min vanliga "bulle" 
 - Klipp: Rött linne från New Yorker, 49:-
 - Fråga: Varför finns inte New Yorker i Linköping?
 - Långsammaste: Skickade efter en skrift i förra veckan som vi skulle ha seminarium på idag, när seminariet var klart och jag kom hem hade jag fått skriften...
 - Tv-program: Desperate Housewives
 - Bästa: Att jag fick ett godkäntmejl om min PM =)



"Lyckan kommer, lyckan går, och det är långt till nästa vår"


Sova?

Publicerat: 2009-11-12 | 23:21:17 i Allmänt
Sitter här vid datorn men kan inte ta mig i kragen och gå och lägga mig. Det är konstigt för det är alltid så på torsdagar. Visst det är väl okej om man inte ska upp tidigt dagen efter, men det ska ju jag imorgon... Har varit på min vfu-plats (=verksamhetsförlagda utbildningsplats) två dagar den här veckan och ska dit imorgon igen. Vi har en hel drös med uppgifter som ska göras på två schemalagda vfu-dagar, snålt! Så det är tur att vi inte har så mycket schemalagt i skolan för tillfället så att man kan utnyttja de "lediga" dagarna...

Jag har observerat massa småbarn idag, det är verkligen roligt att kolla på dem =) Tyvärr kan jag ju inte avslöja något här eftersom jag då bryter mot de etiska forskningsregler som finns... Men jag fick i alla fall en liten rolig kommentar av ett barn i tisdags när jag trängde på mig en doktorsdräkt (i barnstorlek): Den passar bara halva dig... Barn kan verkligen få en att skratta =)  

Kvällen har spenderats tillsammans med tjejgänget med te och ananas =) Ananasen var supergod så jag åt alldeles för mycket, mina läppar svider... Men det var det värt =) Har skickat in mitt PM också, det var sista dagen imorgon. Men nu hoppas jag att det är rätt i alla fall!

Jag har tyckt redan sedan i tisdags att det var fredag, men imorgon blir det äntligen fredagsmys =) Skönt! Men ska det bli fredag (jag vet att det faktiskt blir fredag redan om ca halvtimman, men det är inte riktigt den tiden på fredagsdygnet jag längtar till... ska jag nog krypa till kojs snart, ska bara...




"Goodnight, sweetheart, well it's time to go"

Gratis är gott =)

Publicerat: 2009-11-09 | 20:40:02 i Allmänt
De flesta som känner mig vet att jag gillar när saker och ting är billigt =) Och ännu bättre är det alltså när saker och ting är gratis! Det finns en hel del hemsidor där man kan delta i tävlingar, svara på undersökningar, besöka hemsidor och massa annat. Som tack för detta för man poäng som man sedan kan byta ut mot presentkort eller andra saker. Låter det kul? =) Kolla in dessa hemsidor, registrera dig och tjäna gratis saker! Detta är mina personliga värvningslänkar så om du blir medlem genom dem tjänar jag på det och jag blir ännu gladare! =) Vi ses i gratisdjungeln!


Gratis-fasion: http://gratis-fashion.se/inviter-ven.php?id=64466
Gratiskläder: http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=130506
Sommarglass: http://www.sommarglass.com/?r=4490
Pointshop: http://www.pointshop.se/?ref=2450522



Om någon undrar så har jag inte förstått hur man ska göra för att kunna länka utan att använda hela webbadressen... Är det någon som kan förklara så varsågod!




"The best things in life they're free"



En fredag i skolan...

Publicerat: 2009-11-06 | 20:06:39 i Allmänt
Tidig morgon för ovanlighetens skull... Vi har ju inte så mycket på schemat när det gäller skolan för tillfället, så när klockan ringer 06.00 på morgonen hamnar kroppen i chock! Igår hade jag tjejfika men eftersom jag gick upp så tidigt imorse känns det som att det var hur länge sen som helst!

Skoldagen har bestått av världens segaste seminarium (som inte ens var obligatoriskt!!), lite grupplanering, en snabbis på New Yorker (varför finns den affären inte här???), lunch och PM-genomgång. Själva genomgången var väl inte så mycket att ha men däremot fick jag en liten egen frågestund med läraren efteråt. Jag hade fått en del svårtolkade kommentarer om mitt PM men när läraren nu fick förklara så var det inte så svårt, så nu hoppas jag verkligen att jag gjort rätt! Har fasen mått dåligt av den här dumma uppgiften! Har i alla fall fått godkänt på en annan uppgift i kursen, yes! Skönt med helg också =) Men älsklingen spelar innebandy ikväll så det blir lite ensamt i soffan... Lycka till men kom hem snart! ♥



Dagens
 - Outfit: Jeans från Lindex, linne från Cubus och tröja från Ellos, men snart blir det mys =)
 - Frisyr: Min vanliga "bulle"
 - Fråga: Varför består skoluppgifterna till så stor del av sådant som man inte kommer ha nytta av yrket?
 - Mest välbehövliga: En dusch och några tag med rakhyveln...
 - Långsammaste: Seminarieledaren från imorse. Såååå seeeeg....
 - Tv-program: Idol =)
 - Bästa: Att jag tog tag i mina kompletteringar så att jag förhoppningsvis blev klar!




"Here without you"

Snö

Publicerat: 2009-11-04 | 23:28:23 i Allmänt
Det har snöat idag, kollade nyss runt på lite bloggar och på facebook och man kan väl säga så mycket som så att jag inte är ensam om att ha uppmärksammat detta =) Jag tycker om snö, men det bästa är när det ordentligt kallt, det snöar hela natten och när man vaknar ska solen skina och alla gator är färdigskottade! Helst ska man äga ett par varma skor också... Så egentligen kunde väl snön kvittat idag...





Dagens

 - Outfit: Mjukisklädd, har varit hela dagen faktiskt 
 - Frisyr: Är otvättat en frisyr?
 - Godaste: Jordgubbar i filen och pepparsåsen till middagsschnitzeln...
 - Motto: Det jag inte gör idag, kan jag göra imorgon, eller låta bli (men det är egentligen ett motto for life)
 - Vettigaste: Jag har faktiskt varit på universitetsbiblioteket idag
 - Sämsta: När man skriver ett blogginlägg, eller något annat viktigt och sen försvinner det och man inte orkar skriva om, eller kommer ihåg för den delen, det man hade skrivit innan... Den här gången kanske det faktiskt var intressant...
 - Mest beroendeframkallande: One tree hill, snart är första boxen genomtittad =)



"Så vitt som renaste, lenaste puder"


Helgen i punkter...

Publicerat: 2009-11-03 | 20:05:24 i Allmänt

Detta var vad jag pysslade med (och åt och drack..) under lördagen och söndagen:

 - Innan-frukost-promenad
 - 20-årskalas
 - Träffa lite släkt
 - Smörgåstårta =)
 - Kaffe och kaka
 - Bilfärd med Thomas  
 - Taco
 - Rödvin med cola
 - Spelkväll med Thomas och mamma och pappa
 - Långpromenad till Berg
 - Godis =)
 - One tree hill, Top model och Filip och Fredrik


Igår var vi på exkursion i Vrinneviskogen i Norrköping. De flesta frös och klagade men jag hoppade omkring som ett litet barn =) Jag brukar gilla skogen, men däremot tycker jag inte alls att det är lika kul att vara ute med barnen... På eftermiddagen igår började kanal 5 visa One tree hill från början och när jag sett det första avsnittet kunde jag inte sluta utan jag plockade fram mina OTH-boxar och nu har jag sett de 12 första avsnitten =) Det är ju så bra =)

Så idag har jag inte gjort så mycket mer än att kolla på film och deppa lite på grund av resultatet från PM:et som jag fick igår... Det är så svårt att motivera till att plugga sånt som man inte kommer ha någon nytta av i sitt yrke, varför ska jag skriva PM och uppsatser när jag vet att jag inte vill forska??? Jag vill ju bara jobba med barn...


"I don’t want to be anything other than me"


RSS 2.0