En till bra nyhet =)

Publicerat: 2011-01-26 | 21:04:44 i Allmänt

Jag visste att det skulle ligga en lönespecifikation i posten idag eftersom jag jobbade lite (16 timmar..) i december, men döm om min förvåning när kuvertet innehöll inte mindre än två papper, ett från decemberjobbet PLUS min första specifikation med månadslön! Snacka om glad nyhet, hade inte räknat med att få några pengar förrän nästa månad =) Med så mycket oväntade slantar på kontot kan jag ju shoppa massor (eller kanske spara massor..?)


               

Mina senaste blogginlägg har blivit kommenterade, det är lite konstigt att det kan vara så kul att få en kommentar =) Så jag vill bara säga kommentera mera!

Efter jobbet idag var jag och simmade. Hade tänkt att göra det igår men då åkte jag hem först och kunde därför inte förmå mig att ta mig ur soffan, men idag åkte jag direkt efter jobbet, och vad skönt det känns efteråt =) Nu borde jag nog egentligen fixa lite inför morgondagen, men det lutar mer åt sängen... 




"Oh happy day (oh happy day)"


Efterlängtat besked!

Publicerat: 2011-01-25 | 17:43:47 i Allmänt
Tog mig precis en titt i min studentmailsinkorg, och där fanns ett mail med det efterlängtade beskedet: U P P S A T S E N  Ä R  G O D K Ä N D !!! Så himla skönt! Nu ska den bara registreras i betygssystemet och lite till... Men nu ser jag framåt! Detta borde firas =)







"Jajamen"

Önskelista

Publicerat: 2011-01-24 | 22:29:19 i Allmänt

Kanske är det lite barnsligt att skriva önskelistor vid min ålder? Men just med tanke på åldern börjar det bli dags att att börja samla barnpoäng istället för vuxenpoäng... För jag är väl vuxen nu? Vart går gränsen egentligen?

I alla fall, för det första önskar jag mig en cykel, då The Red Beauty faller ihop vilken sekund som helst, buäää... Hon har varit krasslig rätt så långe, men det har inte fungerat att vila henne iform... Det är helt enkelt dags för en ny cykel! 

                       

Med tanke på att bilden nedan är på vår enda levande växt här hemma behöver vi lite nya sådana, men eftersom jag är sån person som vill välja och vraka själv (och gärna byta om det jag fått inte är precis vad jag önskat mig) är det blomstercheckar som står näst på önskelistan =)

                                 

Nästa grej på listan är ett snyggt fruktfat, som man kan ha både lite och mycket frukt i, gärna i svart eller rostfritt, just detta är från bluebox:

                                

Som det Astrid Lindgren-fan jag är, börjar det bli dags att fylla på samlingen, bilden visar de filmer jag har och de som saknas är Mer om oss barn i Bullerbyn, Emil och griseknoen, Nya hyss av Emil i Lönneberga, Kalle Blomkvist - Mästerdetektiven lever farligt, Kalle Blomkvist och Rasmus, Karlsson på taket, Lotta flyttar hemifrån, Madicken på Junibacken, Du är inte klok Madicken, Peter och Petra, Pippi Långstrump på de sju haven, På rymmen med Pippi Långstrump, Skrållan, Ruskprick & Knorrhane och Tjorven och Mysak.


                                   

Jag skulle verkligen behöva en ny kudde, gärna en sån där braig nackkudde, de jag har är alldeles för platta, kolla bara (klicka på bilden så blir den större..., örngottet är det dock absolut inget fel på, hihi)!

                                                            


Om jag bara hade lite fler och bättre underkläder skulle jag lätt kunna rensa och slänga ut hälften av de jag har, det är till och med så illa att de inte ens kan visas upp på bild... Så ett presentkort (just det presentkort, så jag kan välja själv och slipper byta) på underkläder skulle inte sitta helt fel =) Förresten så är ju aldrig kläder eller presentkort fel, det går liksom alltid hem! En liten mus till datorn har jag tänkt köpa ganska länge, men då kan jag ju önska mig det i present istället! Och brödformar, så jag kan göra H:s supersmarriga GI-bröd! Hur mycket får man önska sig när man fyller 26 egentligen?


Idag har jag cyklat till och från jobbet, njutit av fotvård, hälsat på bror och hållit mig bort från facebook hela dagen! Nu: sängen!



"Jag vill ha, mer mer, ge mig, mer mer"


En bra mycket bättre dag =)

Publicerat: 2011-01-20 | 18:08:20 i Allmänt
Idag känner jag mig som mig själv igen, huvudet är på plats och det lilla som känns i det nu går att leva med... Ska prata med en läkare om cirka en och en halv vecka, sköterskan jag pratade med på vårdcentralen var jättetrevlig och inte alls sådär nonchalant som jag vet att de kan va... Så det här blir nog bra =)

På förmiddagarna på jobbet känns det ofta som ganska mycket kaos med föräldrar lite överallt, skrikande frustrerade barn (men många är glada och nöjda också...) och ganska frustrerade pedagoger, men när det har lugnat ner sig lite på eftermiddagen känns det som att hela dagen fungerat rätt så bra ändå =) Eftersom jag mådde bra på eftermiddagen idag bestämde jag mig för att gå hem från jobbet, det var ett bra val, promenaden gjorde gott =) Nu ska det däremot bli gott med potatis- och tonfiskgratäng med bearnaisesås, mums! Och som grädde på moset blir det sedan fika med bästa tjejerna på stan =) 

Vad var det jag sa? En bra dag helt enkelt =) 




"Du ger mig bra vibrationer"



Trött på kroppsdelar...

Publicerat: 2011-01-19 | 21:00:46 i Allmänt
Åh, vad skönt det skulle vara om jag kunde ta bort mitt huvud... Det bara bankar ju hela tiden! Såå trött på att ha ont både nu och då... Inte hjälper det med vanliga värktabletter heller, SUCK! Kände bara av det någon gång förra veckan, men då kunde jag ursäkta det med att det var ju faktiskt första jobbveckan med mycket nya intryck och mycket att tänka på, men den här veckan har jag haft ont nästan konstant... Veckan är ju i och för sig bara tre dagar lång än så länge men att ha ont tre dagar av tre är ganska tröttsamt... Nä, imorgon vet jag en som ska ringa vårdcentralen... Hoppas jag slipper svaret: Ta en ipren och drick lite varmt.

På tal om att kunna ta bort kroppsdelar pratade F om att hugga av sig sina ben för att de är i vägen när man sitter ner på golvet med barnen. Det är ju sant men om man skulle vara utan ben tror jag man skulle önska tillbaka dem ganska snabbt, vilket nog gäller huvudet med i och för sig...




Kanske inte så nöjd trots allt...?




"Huvud, axlar, knän och tår, knän och tår"


Om bubblor...

Publicerat: 2011-01-18 | 19:59:41 i Allmänt
Ibland blir man så arg så det nästan bubblar över! Och igår var det nära... Det var ju efter mycket om och men dags för framläggningsseminarium igår. För att göra det hela ännu lite mer obekvämt hade jag fått F som opponent, eller alltså för min del var det väl inte så jätteobekvämt, men jag hade inte velat opponera på någon som man står så nära... Nu var det ju dock inte själva opponeringen det var något fel på, utan att min examinator inte ens kom! Till råga på allt hade hon enligt den ena kursansvariga hört av sig och meddelat att hon inte ville vara examinator, men enligt den andra kursansvariga gällde det bara en annan uppsats... Kul tänkte jag, att hamna i kläm för att kommunikationen mellan lärare, kursansvariga och annat folk på hela j**la lärarprogrammet i Norrköping fungerar lika bra som SJ:s tåg på vintern!

Som tur var kunde en av de kursansvariga sitta med så att jag i alla fall fick försvara mitt arbete, men ingen examinator hade ju läst arbetet...! Om jag inte hade varit så himla nervös under gårdagen hade det nog bubblat över till slut...




"...were holding back the flood"

Linköpingsmästerskap i Campushallen...

Publicerat: 2011-01-11 | 20:20:37 i Allmänt

I lördags hände något ovanligt ska ni veta! Jag spelade inomhusfotboll nästan en hel dag, eller alltså det var ju egentligen bara fyra matcher á 14 minuter, men det räckte gott och väl för min stackars otränade kropp! Det var hur kul som helst men jag tror jag hade träningsvärk i varenda muskel som finns i ben, rumpa och nedre delen av ryggen efteråt... På kvällen var vi hos mamma och pappa och åt kalkon, mums! Men en hel dag med fotboll och ett glas vin på det gjorde att jag somnade redan vid klockan sju... Det är hårt att ligga på topp =)

Igår var första dagen på mitt nya liv! Dels var det det nya nyttiga livet som började, men det viktigaste av allt var att det var första dagen på nya jobbet, OMG vad bra det här kommer bli! Det har varit en del att göra trots att det än så länge bara varit fyra barn där samtidigt, så hur det ska gå imorgon när det kommer tre till, plus föräldrar, ska bli väldigt intressant =) Det är väl helt enkelt nu man ska plocka fram sina bästa egenskaper och verkligen visa vad man går för!


Sen var det ju det där med examensarbetet, jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Tycker ändå att jag gjort min del nu, men det kan man ju inte säga att kursteamet (kan man kalla dem så? vilka är de? får de verkligen pengar för sin insats?) har gjort!






"Fotboll är livet
fotboll är bäst"


Here we go again...

Publicerat: 2011-01-04 | 14:51:09 i Allmänt

Jag ser det snöar, jag ser det snöar
jag trodde det kommit nog
Jag ser det snöar, jag ser det snöar
men inte en enda plog
nu blir det halare väg och mer sena tåg
och cykeln den slirar men hej vad det går!

 
 





"Nej, se det snöar, nej, se det snöar"


Årskrönika 2010

Publicerat: 2011-01-02 | 15:38:02 i Allmänt
Tänkte mig en liten resumé av året som gått i text och bild. Om mej och livet och viktiga och oviktiga saker som hänt runt omkring mej under det gångna året:

Januari
Årets första månad innebar min födelsedag, jag fyllde hela 25 år. Födelsedagen firades med familjen här hemma och jag fick en symaskin (som efter nästan ett helt år är så gott som oanvänd...) =) Fin är den i alla fall =) Under en tjejkväll i början av januari avslöjades en härlig nyhet som kom att dyka upp nio månader senare, eller ja kanske inte riktigt nio, vi runt omkring fick ju inte vara delaktiga ända från befruktningen =)


Februari
I februari fyllde både kärleken och bästisen år =) Eftersom bästisen också fyllde 25 firades detta med gemensam 25-årsfest med alla vänner och den komplettaste tårtan som någonsin skådats. På alla hjärtans dag som råkade vara dagen efter den stora festen låg vi mest i sängen och smaskade på rester, men det var mysigt det med ♥
 

 

Mars
Den 2:e mars tog jag efter ett tags velande hål i öronen, vilket visades med för- och efterbilder här på bloggen =) Lite roligt är det allt att smycka även öronen =) En måndag i mars var jag på en nervös intervju för vikariebanken och redan på fredagen i samma vecka genomförde jag mitt första riktiga arbetspass på en förskola, även den dagen var nervös men det gick hur bra som helst =) F och jag blev sminkade och fotade då vi fick uppleva att vara modeller för en dag, hur spännande och kul som helst!

                                                  

April
April var en månad som gick i festligheternas tecken! Två stora 25-årsfester med teman avverkades, party party =) Vann inte jag pris för bästa utklädning på 80-talsfesten förresten? J fyllde 25, men sparade på brakfesten till ett senare år, kanske för att hon hade större saker att fira det här året =) Påsken spenderades med älsklingen i Stockholm, vi gick på hockey och bodde på hotell, festligt värre! Festligheternas månad avslutades med festernas fest i Uppsala på valborg med bästa M och bästa tjejgänget, det var verkligen en helt galen kväll! =) Att det kan gå åt så mycket vin och att det kan finnas så mycket skräp!

                                              

Maj
Maj månad började av naturliga skäl i Uppsala, eftersom april slutade där =) Livet borde bestå av många fler härliga tjejhelger på olika orter! Mina tjejer är bäst ♥ Det blev även en härlig tjejdag på hemmaplan i maj, när det var dags att fira ytterligare två 25-åringar! Hotellfrukost, hemmaspa, förfestspel och rödvin och cola visade sig vara en oslagbar kombination! =) Denna månad bjöd på en fantastiskt trevlig kryssning, god mat och trevligt sällskap i bästa försommarvädret =) Det kan vi väl göra igen snart? På Norges nationaldag firade Thomas och jag 4 år tillsammans och jag ser fram emot många många fler! Love you ♥



Juni
I juni skrevs en mastodonttenta med ett väl godkänt resultat och mitt sista sommarlov påbörjades! Jag jobbade lite, var lite ledig och njöt av solen! Midsommarafton blev en lugnt tillställning då jag jobbade 11 timmar dagen efter... Men jag kunde ju i alla fall skryta med midsommardagens lyxigaste matlåda =)

                            

Juli
Juli var en bra månad! En varm och myggtät sommareftermiddag och kväll firades M:s födelsedag =) Vi ställde till med babyshower för J och några veckor senare såg första bebben i gänget dagens ljus =) Efter en hel del jobb fick jag äntligen en välbehövlig och välförtjänt obetald semester och vi åkte till underbara Kroatien! Eftersom en bild säger mer än tusen ord låter jag bilden tala för sig själv:



Augusti
I augusti hände det mycket. Träffade till exempel lilla N för första gången, snacka om att man själv blev sugen =) Thomas och jag firade tvåårig förlovningsdag ♥ Jag jobbade mina sista timmar inom äldreomsorgen (vilket jag redan i förväg hade bestämt, inget extrajobb under hösten här inte, och definitivt inget jag tänker gå tillbaka till när plugget är slut...) istället började sista terminen i skolan och mitt fredagsjobb där jag trivits som fisken i vattnet hela hösten! =) Brorsan tog med sig tjejen och katten och flyttade hit då de fick renoverat i sin lägenhet. Besöket skulle vara i cirka två veckor, men deras värd jobbade inte riktigt i det tempot han hade tänkt... Det var en rolig och intensiv tid! Tarzan var den som var minst nöjd med sin lite efterhängsna inneboende =) I augusti var det dags för fallskärmshoppet jag fick i 25-årspresent, häftig upplevelse det där men ändå inte så överväldigande som jag hade trott och hoppats på. Själva upplevelsen förstärktes ju inte direkt av att arrangörerna slarvade bort beviset på att jag verkligen hoppade, nämligen filmen från luften... Fy så besviken man kan bli!

                                          


September
I början av september hade vi en väldigt mysig kräftskiva på landet efter den obligatoriska Husbyfjöl marknad =) Jag var med på ett föräldramöte på en arbetsplats där jag faktiskt själv jobbade och inte bara hade praktik. men jag var inte så aktiv. Eller inte aktiv alls faktiskt. Efter att ha varit fyra vuxna och två katter blev det plötsligt väldigt ensamt i lägenheten när vi bara var hälften kvar. Det gick snabbt att vänja sig att ha det lite trångt men vad tomt det blev när brorsan tog sin lilla familj och flyttade hem. I september skickades även min enda jobbansökan =)


Oktober
Denna månad var det dags för 25-årsfest igen, denna gång i Stockholm. En helg i storstaden toppades med utgång med champagne! Helt enkelt ännu en sån där bästahelg! Kan vi inte fylla 25 i år också!? =) Jobbansökan från september ledde inte till en vanlig intervju utan ett fortsättningssamtal med motiveringen: det har ju fungerat så bra med dig. Det tackar man för =) Sista dagen i oktober bjöds det på dop, lilla N blev nu N "på riktigt" =)

                              

November
I november hände något sorgligt, säger inte mer än att Vi ses i Nangijala... ♥ Utbildningens sista kurs börjar i form av examensarbete, urk men oj så skönt att tiden i skolan närmar sig slutet! I november fyllde A 25 år och det var dags för fest igen, fast vi hade egentligen redan varit på hennes fest, men man få ju inte vara dum utan istället fira sin födelsedag två gånger =) Kul var det i alla fall båda gångerna! November var en vit månad ur flera aspekter, Thomas och jag skippade alkohol i en månad och det kom massor med snö!



December
Första helgen i december hände det en hel del saker som framkallade både ledsenhet och gladhet... Den 14:e december skrevs det på ett anställningsbevis som innebär jobb tillsammans med bästa F till sista juni, åtminstone! =) Trots mycket (försök till) uppsatsskrivande blev det en fin och mysig jul och en toppennyårsafton!

                                      



Ja, det var det det, blev nästan mer i detta inlägg än vad jag skrivit sammanlagt under hela året, men vad gör väl det...? =) Fort har det gått i alla fall. Nu ser jag fram emot ett riktigt bra 2011, vad är det man säger? Nytt år, nya möjligheter =)




"For auld lang syne, my dear"

Nyårsafton 2010

Publicerat: 2011-01-01 | 23:59:57 i Allmänt

Mitt på dagen på nyårsafton var mamma och jag i Sandvik för att grilla korv och återuppliva gamla minnen. Det blev en hel del fina bilder med nya kameran och grillad korv trots att grillen inte gick att tända. På eftermiddagen var det lite förfest och fix här hemma hos oss, med mamma och pappa. Kvällen spenderades hos Thomas kompisar med supergod mat, lite tävlingar, raketer i regn och en ganska skruvad efterfest, en riktigt lyckad kväll var det i alla fall! =)

 











"Happy new year"

RSS 2.0