Måndagsmys, mellantisdag och onsdagsäventyr.

Publicerat: 2012-02-29 | 18:29:30 i Allmänt
I måndags var lillan och jag på öppna förskolan och sjöng. Sedan gick vi ner till stan en sväng. Jag borde egentligen inte få vistas på stan, jag bara köper massa grejer hela tiden. För vilka pengar då? När vi och Thomas kommit hem satte jag igång med att baka bröd och laga broccolisoppa, sånt där som jag egentligen skulle vilja hålla på med (nästan) jämt. Baka och fixa och feja i köket. Men det vill ju inte lilla prinsessan, så då får hon bestämma. Thomas och jag sitter nästan alltid i soffan och tittar på tv när vi äter. Men nu ska lillan börja med lite mat och då känns det som vi måste vara bra förebilder och sitta vid matbordet och äta, så soppan och det nybakade brödet serverades alltså i köket. Det blev en riktig mysmiddag på tu man hand (utan tv:n) och lilla prinsessan i babysittern =)



Tisdagen blev en mellandag (som tisdagar av någon anledning brukar bli), vi var bara ute och gick på eftermiddagen. Det var ju inte så bara i och för sig, för det var tillsammans med H och det blev en riktig långis i det sköna vädret!

Idag har lilla prinsessan och jag varit ute på äventyr, vi har nämligen (äntligen!) varit och hälsat på på jobbet. Själva äventyret bestod väl egentligen av bussresan dit, men det gick hur bra som helst =) På jobbet träffade vi både F och hennes M, en gammal kollega och chefen. Tyvärr har vi ju inga barn att hälsa på, då alla "våra" barn endast hade garantiplatser hos oss och fått plats på sina önskeförskolor. Efter besöket gick jag hem med lillan i vagnen, såå skönt med ytterligare en långpromenad i solen! På vägen hem stannade vi och hämtade ut ett paket, lillans matböcker hade kommit =) Vi började med lite palsternacka när hon var fyra månader och en dag, går gränsen vid fyra månader så gör den =) Det verkar som att det smakar sådär och hon har ju definitivt inte tekniken än, men övning ger ju som bekant färdighet!




Det var visst förresten jobbigt att vara på förskolan, lillan somnade i vagnen innan vi ens hunnit gå därifrån och vaknade först tre (!) timmar senare, hon som annars "måste" vaggas ordentligt för att somna och helst tar halvtimmes-powernaps =) Tänk vad bra det var om man visste i förväg hur länge sovstunderna varar, men å andra sidan handlar det ju om ett barn, ingen mat-och-sovklocka.





"Nu så kommer maten, bom chicka bom chicka bom bom bom"



4 månader!

Publicerat: 2012-02-26 | 19:52:15 i Allmänt

Idag blir vår lilla prinsessa fyra månader. Och jag fortsätter väl tjata om hur fort det går. Men nu känner jag inte så mycket panik över att det går för fort. Under lillans första två månader hade jag nog lite panik, av allt nytt, av sömnbristen, av all smärta och krångel med amningen, att tiden gick för fort... Men som det känns nu så kan jag faktiskt njuta av nuet, visst går det fort, men det är ju helt fantastiskt att få följa hur prinsessan utvecklas dag för dag, och samtidigt är hon ju bara fyra månader =)


              
                                                                     Byxor i storlek 68? Ja, varför inte =)


Idag har lilla familjen varit på stan, Thomas bytte en födelsedagspresent, fyndade tre par skor och så köpte vi en grön växt att ha i vardagsrummet. Nu vill det bara till att Tarzan kan låta bli den och att vi kan sköta den, vi är inte direkt kända för att ha gröna fingrar, däremot gröna skor =)

                                

                                

                                


Vi tvättar idag med. När jag var nere i tvättstugan förut träffade jag två små systrar som hjälpt sin pappa med deras tvätt och blev bombarderad med frågor och kommentarer. Jag svarade så gott jag kunde men kunde knappt koncentrera mig på att sortera tvätten =) Har du ett barn? Hur många år är ditt barn? Men, men vad har hon för kläder? Jag är fem år, för jag har fyllt fem år och hon (lillasystern) är två och ett halvt år. Men vad har hon för kläder (ja igen)? Kan man säga noll och ett halvt år? Är du storasyster till din bäbis? Hur gammal är din lillebror? Min mammas lillebror är mer år än din lillebror. Är alla dom där kläderna till din bäbis? Vilka små strumpbyxor.

Nu har vi varit ute och gått en kvällspromenad och lillan sover kvar i liften, men nu är det nog dags att väcka månadsdagsbarnet så att hon vill sova i natt med.




"Fyra bugg och en coca-cola"


IKEA

Publicerat: 2012-02-25 | 19:12:07 i Allmänt
Idag blev turen till Ikea äntligen av. Men vi var ju inte ensamma där om man säger så, lördag och lönehelg, kanske fick vi skylla oss själva... Jag hade tänkt att jag kanske skulle åkt själv (med lillan förstås) någon dag i veckan, men det var nog inte så dumt att Thomas var med. Det hade varit lite knepigt att köra både barnvagn och Ikea-vagn. För det var ju en del stora grejer som skulle inhandlas, barnstol och badbalja bland annat. Det hade nog också blivit lite körigt och få med både babyskydd (med barn i), barnvagn och varor från bilen och upp i lägenheten (hiss eller marklägenhet önskas...!). När vi kom hem från Ikea satte vi ihop stolen och lillan fick sedan provsitta sin egen stol, stora tjejen! ♥

Lilla prinsessan fick också med sig två nya leksaker hem, ett skallra i form av ett cirkuslejon och en speldoseräv som fått namnet Rune, Rune Räv och redan blivit en favorit =)





På eftermiddagen har jag och lillan varit på långpromenad, såå skönt i det fina vädret. När jag hade gått i ungefär en timme och en kvart var jag nästan hemma. Men eftersom det låter lite futtigt med en promenad på en timme och en kvart tog jag en extrarunda så det till slut blev en promenad på en och en halv timme!

Nu ikväll blir det bara soffmys med familjen, det kan man behöva ibland ♥




"Jag fångade en räv en dag"

Hertiginna av Östergötland

Publicerat: 2012-02-24 | 12:01:30 i Allmänt
Egentligen bryr jag mig väl inte riktigt, men kan ändå inte låta bli... Har precis sett på nyheterna och fått reda på att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels lilla prinsessa ska heta Estelle och bli Hertiginna av Östergötland. Det är ju bra att hon får en titel så att man kan skilja på våran prinsessa och hertiginnan =)



Bild från google...



Efter den fartfyllda dagen i måndags hade vi en riktig slapp hemmadag i tisdags, och på onsdagen var vi bara på öppna förskolan och sjöng. Gårdagen var desto mer fartfylld igen. Thomas fyllde ju år, så lilla prinsessan och jag började dagen med att slå in paket, sedan gick vi ner på stan och uträttade massa ärenden, bland annat använde jag min julklapp från jobbet, ett presentkort på Norins ost. Passade på att njuta av solen med =)

                                

När vi kom hem bakade jag pajer till kalaset som vi ska ha ikväll och Thomas öppnade paket. Han fick bland annat sista säsongen av Skönheten och Odjuret på dvd, så på kvällen låg han som fastklistrad i soffan. Detta medan jag var hos naprapaten och var ute och gick med tjejerna (+ en hund).

Ikväll blir det som sagt kalas för Thomas, så det är väl bästa att jag går och förbereder lite. Eller så är det dags att ta hand om lilla prinsessan (alltså inte Hertiginnan) som jag tror vaknar nu.








"Prinsessan sov i hundra år..."

Det bidde ingen mössa...

Publicerat: 2012-02-21 | 11:22:55 i Allmänt

Det var en gång en liten man som gick till skräddaren med en bit tyg.

- Goddag, goddag, mäster skräddare, sade han och bockade sig.

- Goddag, goddag, sade skräddaren där han satt på bordet och sydde med benen i kors.

- Kan jag få en liten rock sydd av det här lilla tyget?, frågade den lille mannen.

- Det går bra, sade skräddaren.

- När blir den färdig?

- På lördag.

- Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare.

Och så gick den lille mannen.

När det blev lördag, så gick den lille mannen till skräddaren igen.

- Goddag, goddag, mäster skräddare, är min rock färdig?

- Ack nej.

- Är den inte färdig? Varför det då?

- Ack jo, det bidde ingen rock.

- Jaså, bidde det ingen rock? Vad bidde det då?

- Det bidde ett par byxor.

- Jaså, bidde det ett par byxor? När blir de färdiga?

- På lördag.

- Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare.

Och så gick den lille mannen.

När det blev lördag, så gick den lille mannen till skräddaren igen.

- Goddag, goddag, mäster skräddare, är mina byxor färdiga?

- Ack nej.

- Är de inte färdiga? Varför då?

- Ack jo, det bidde inga byxor.

- Jaså, bidde det inga byxor? Vad bidde det då?

- Det bidde en väst.

- Jaså, bidde det en väst. När blir den färdig?

- På lördag.

- Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare.

Och så gick den lille mannen.

När det blev lördag, så gick den lille mannen till skräddaren igen.

- Goddag, goddag, mäster skräddare, är min väst färdig?

- Ack nej.

- Är den inte färdig? Varför då?

- Ack jo, det bidde ingen väst.

- Jaså, bidde det ingen väst? Vad bidde det då?

- Det bidde ett par vantar.

- Jaså, bidde det ett par vantar? När blir de färdiga?

- På lördag.

- Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare.

Och så gick den lille mannen.

När det blev lördag, så gick den lille mannen till skräddaren igen.

- Goddag, goddag, mäster skräddare, är mina vantar färdiga?

- Ack nej.

- Är de inte färdiga? Varför då?

- Ack jo, det bidde inga vantar.

- Bidde det inga vantar? Vad bidde det då?

- Det bidde ingenting.

- Jaså, bidde det ingenting? Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare.

Och så gick den lille mannen och kom aldrig mer igen.




För ett tag sedan fick lilla prinsessan en mössa i present av Thomas kompisar, men den var för liten. Varken kvitto eller lappar fanns kvar i mössan och jag trodde att ett byte var helt kört. Men det var faktiskt inga problem, tyvärr fanns det ingen mössa kvar, så det bidde ingen mössa. Men jag kunde lägga till lite pengar så blev det en body istället, i samma märke, barbapapa som är lillans favvo (vilket vi har bestämt förstås =) ). Tack Åhléns! =)



 



"Vi gick in i en affär,
sa goddag vad har ni här?
Kan man möjligtvis köpa
sig en mössa här?"

Lite om vad som händer...

Publicerat: 2012-02-20 | 22:13:21 i Allmänt
Lilla prinsessan har hittat sina tår! Men hon försöker bara ta tag i dem när hon ligger på skötbordet, eller på golvet utan byxor. Med byxor så blir det väl lite för mycket ivägen, med magen och allt =) Än så länge har hon inte själv stoppat tårna i munnen, men det kanske också är för att hon inte når... Vi har dock försökt stoppa in tårna (hennes egna alltså) i munnen, men då gör hon bara en massa grimaser.



            

Nu har lilla grodan blivit riktigt duktig på att gripa i saker, och hon har till och med lyckats byta hand själv (men det var kanske inte med flit...). När hon tar tag i något pratar hon gärna lite extra, det är verkligen tydligt att hon pratar med saken, gärna favoritskallran eller Laban

Det ser ut som att det inte är långt kvar tills lilla prinsessan vänder på sig, men det brukar kanske vara så att det ser ut som så, men att det är en bit kvar till själva vändningen...? Hur som helst så lägger hon sig i alla fall på sidan och kan ligga kvar så en lång stund och beundra sina händer (eller gärna tv:n...).

            

Våran lilla tjej har blivit stadigare och stadigare med. Idag satt hon i en stol på lunchen alldeles själv =) Så nu är det verkligen dags att åka till Ikea och köpa oss en stol! Även benen blir starkare och nu sätter hon för det mesta ner fötterna rätt (inte med utsidan i underlaget), så vi har börjat fundera på om det är dags att ta fram hoppgungan.

När lilla grodan badade första gången var det nog det värsta som hänt henne i hennes korta liv, men sedan har det gått bättre och bättre och de senaste gångerna har det synts på henne att det varit riktigt roligt och hon plaskar gärna ordentligt med händerna! Men vi använder en balja som är alldeles för liten, så där har vi ytterligare ett skäl till att ta en tur till Ikea.



Idag träffade lillan och jag N och hennes lilla F på öppna förskolan, där det var babysång. Sen gick vi tillsammans ner till stan och träffade J och A, och så åt vi lunch ihop, mysigt. När lunchrasten var slut för våra arbetande kompisar satt N och jag kvar och drack kaffe och pratade, och matade småtjejerna. Det är verkligen inte dumt att ha en kompis som har ett barn i precis samma ålder (tolv dagars skillnad måste väl räknas till samma ålder...? =) ), och det är kul att vi träffas så pass ofta att jag också får följa hur F växer och utvecklas.

Efter lunchen fick jag lilla prinsessan att somna i vagnen, och så gick vi på stan hon och jag, vi var ju tvungna att ge oss ut på presentjakt då lillans pappa fyller år på torsdag. Både presenter och lite grejer till mig inhandlades, jag hade nämligen lite presentkort här och där att utnyttja. Presentkorten har jag fått genom Wrapp, till mobilen, gratis av andra som också använder Wrapp, hur bra som helst =) Lillan sov tills vi kom hem och lite till, duktiga tjejen som låter mamma uträtta sina ärenden ♥ Nu ska jag också sova!






"Huvud, axlar, knän och tår,
knän och tår"




Sjutton...

Publicerat: 2012-02-17 | 23:40:31 i Allmänt
Idag, den sjuttonde februari, har vi varit på bvc. Lilla prinsessan är inte så liten längre, nu väger hon 7,6 kilo och har alltså dubblat sin vikt sedan födseln! Måste vara ganska bra gjort på knappt fyra månader =) Som tur är har hon inte växt till det dubbla på längden, där räcker det med 13 centimeter på samma tid. Stora lilla hjärtat ♥ Om en månad, den sjuttonde mars, är det dags för lilla grodan att döpas. Ska bli spännande att se om vi får plats med alla gäster i församlingshemmet =) Vi skickade väldigt många inbjudningar, men har inte fått så många svar än. Men än är det lite tid kvar att svara på... Om tre månader, den sjuttonde maj, är det inte bara Norges nationaldag, det är även Thomas och min årsdag. I år har vi varit tillsammans i sex år, kärlek ♥ Förresten, igår skrev jag ju om lillans rekordförsök, och det blev en bra natt, imorse vaknade hon för att äta vid sju, och sen sov vi (eller i alla fall jag) vidare till halv nio. Nu hoppas vi på en favorit i repris =) Thomas är ju hemma imorgon på morgonen, och de senaste gångerna han varit det har lillan inte velat somna om efter första matningen, utan istället velat busa med sin pappa. Min mamma säger att det går i arv att vara pappas flicka =)

Rekorddag...

Publicerat: 2012-02-16 | 22:03:19 i Allmänt
Jag höll ju nästan på att missa det allra viktigaste när det handlade om alla hjärtans dag: Thomas och jag firade ju inte bara vår kärlek till varandra, utan vi firade förstås att det var precis ett år sedan jag kissade på stickan som strax därefter visade två streck och åtta och en halv månad senare resulterade i världens finaste prinsessa <3 Idag har varit en rekorddag. Om man inte räknar med att vi sov mellan åtta och tio (den tiden tillhör egentligen natten om jag får bestämma...) så har vår lilla prinsessa bara sovit två gånger idag, första gången mellan kvart i ett och halv tre, och andra gången mellan halv fem och halv sex... Dagens nästa rekord är att lillan var vaken från halv sex tills ganska nyss, fyra i timmar i streck, det ni! Men så var ju humöret därefter också... Men det var lilla grodan själv som bestämde, hon skulle trots våra försök bara inte sova! Vanligtvis sover hon kanske fyra-fem gånger per dag och håller sig på sin höjd vaken i ungefär två timmar. Nu hoppas jag bara på att hon sover ordentligt i natt med!

Alla hjärtans dag!

Publicerat: 2012-02-15 | 20:13:41 i Allmänt
Peppar peppar, men det verkar som att det inte blev "något mer" av förkylningen. Är väl lite snorig, men inte sådär sjuk som jag kände mig för några dagar sedan. Och det går åt rätt håll. Skönt!

Igår var det alla hjärtans dag =) Thomas fixade barnvakt åt lilla prinsessan och bjöd mig på hockey, mysigt! ♥ Det var lite nervöst att lämna bort lillan igår för hon har varit så mammig och pappig på sistone, men mantrat under kvällen var så länge vi inte hör något går nog allt bra, och vi hörde inget heller, och alldeles utmärkt hade det gått hos morbror M och tant F =) Tack för hjälpen!

Thomas fick röda kalsonger av mig, känns som jag brukar köpa kalsonger på alla hjärtans dag...? Jag fick ett jättefint hjärta av älsklingen med! ♥ Det ska sättas upp i sovrummet, frågan är bara när, vi fick nämligen en tavla när lilla prinsessan precis kommit till världen och den satte vi upp förra veckan...

                            

Igår, på dagen, var lilla prinsessan och jag hos F och hennes M, E från skolan var där också, med sin lilla Z, mysigt värre med massa småbarn runt omkring sig! På E:s blogg finns en bild på ligan =)

Vi tog sovmorgon i måndags och missade sången eftersom den börjar så tidigt då, redan halv elva, men idag var sången halv tre och det passar oss bättre =) Lillan var nöjd och glad under sången, men sedan blev hon visst trött. Jag gick en promenad med vagnen, och sedan låg hon kvar och sov i liften, så sammanlagt blev det en eftermiddagslur på ungefär tre (!) timmar.

                           

                                   Här är lillans krokodilrumpa och lilla huvudet mellan spjälorna i vaggan ♥





"Var är rumpan? Här är rumpan"

Dumma snor...

Publicerat: 2012-02-12 | 21:47:56 i Allmänt
Usch vad jag hatar att vara förkyld! Jag tror jag nämnt det någon gång förut, men påpekar det igen, jag blir ju "manligt" förkyld, så fort jag blir lite snorig känner jag mig såå himla sjuk... Trots att jag helst hade legat kvar i sängen hela helgen har vi farit runt en hel del, igår var vi i Ljungsbro för Thomas skulle spela tennis, och på kvällen var det kalas för Thomas svåger (Thomas systers man blir väl hans svåger...?). Idag har lilla prinsessan varit med sin pappa och hälsat på sin farmor och farfar, och jag spenderade min egentid på stan. Jag var bara tvungen att införskaffa lite nya bh:ar, kroppen ser liksom inte riktigt ut som förut... Jag hittade i alla fall en ny, och så blev det ett par jeansleggings med. Nu har lilla grodan somnat i mitt knä efter kvällsmat, tyvärr behöver hon en ny pjamas, så då kommer hon säkert vakna, bara för att strax sövas om igen... Men man kan ju inte gå till sängs med en nerkräkt pjamas..!

Svammel om tvätt...

Publicerat: 2012-02-09 | 18:14:45 i Allmänt

I tisdags hade vi tvättid och självklart hur mycket tvätt som helst eftersom det är så svårt att få tvättid i det här huset! Vi har två maskiner i tvättstugan och jag fyllde dem till att börja med. När de två första maskinerna var klara fyllde jag på med två nästan fulla omgångar till. Sen hängde jag upp de två första tvättarna. När det var dags att sätta på fläkten så upptäckte jag att den inte funkade! Först tänkte jag på att snacka om ogjort arbete med de två omgångarna hängd tvätt och sedan på att det blir lagom kul att hänga fyra maskiner tvätt i lägenheten, torkställningen som vi har är nämligen för liten för en maskin... Ringde förstås direkt för att felanmäla fläkten och fick då höra att det inte var säkert de kunde få igång den samma dag. Som tur var kunde jag i alla fall boka tvättiden efter så att tvätten kunde hänga kvar till klockan två igår. Sen var det någon annan som hade bokat och förhoppningsvis skulle ju fläkten vara igång innan dess. Men när klockan närmade sig två igår var fläkten fortfarande inte fixad. Jag skrev en lapp till grannen i hopp om att vår tvätt kunde få hänga kvar när fläkten ändå inte funkade. Grannen var schysst och lät tvätten hänga kvar, sedan fick vi ett sms av grannen som hade kollat proppskåpet, bytt proppen och fått igång fläkten... Jäkla hyresvärd alltså, eftersom problemet var så lättfixat hade de ju inte ens varit där och försökt lösa det! Jaja, det blev visst lite svammel här...

På tal om tvätten så tycker jag det syns på färgskalan att lilla prinsessan är är just en prinsessa och inte en prins, och jag som inte tycker att en tjej bara behöver vara klädd i rosa, men till mitt försvar är de mesta kläderna ärvda, och det är vi så tacksamma för! =) Det mörka längst till vänster är Thomas strumpor.


                                





"Så göra vi när vi tvätta våra kläder"


Rutiner..?

Publicerat: 2012-02-08 | 23:12:01 i Allmänt
Men hallå! Rutiner är väl till för att följas? Eller? Lilla grodans enda rutin är att hon i över en månad "sagt till" när hon vill gå och lägga sig, sen har hon somnat själv och sovit (med några nappinstoppningar) hela natten. Efter första matningen har vi kunnat sova två-tre, eller till och med fyra timmar till... Men nu är det visst nya rutiner som gäller: det passar endast lilla grodan att somna i famnen, flera nätter i rad har hon vaknat typ två gånger i timman och letat efter nappen, hon har vaknat runt sex och på sin höjd velat sova en timme till efter första matningen... När vi nu blivit bortskämda med att få sova känns det mindre bra att "gå tillbaka" till sämre nattnings- och sovvanor. I och för sig var natten till idag en bra natt, så vi får väl hoppas på att det inte var ett undantag! Så länge lillan sover kan vi nog stå ut med att vagga henne till sömns =) Allt för dig lilla hjärtat <3

Goda nyheter och mat...

Publicerat: 2012-02-02 | 22:08:09 i Allmänt
Wohoo, den förmodade datakraschen visade sig vara en vilsen dammtuss i fläkten! Det var verkligen goda nyheter. Det finns liksom inte budgeterat för en ny dator i den något skrala mammakassan. Skivor har jag sedan innan och jag har nyligen införskaffat USB-minnen, så nu ska här rensas och sparas bilder både här och där! Jag vill inte än en gång få veta att nästan alla bilder (kanske) är borta... Idag har jag varit med lilla familjen på föräldraträff, den handlade den här gången om mat. Så vi vuxna blev alla bjudna på puréer av palsternacka, blomkål, broccoli och kött. Det smakade väl sådär =) För lillans del blir det att vänta åtminstone en månad till innan det är dags att prova något nytt, men det ska faktiskt bli väldigt spännande när det väl blir dags! Nu ska jag sova och drömma om mat =)

Första februari...

Publicerat: 2012-02-01 | 11:48:19 i Allmänt

Japp, idag är det februaris första dag, och jag och lillan är hemma hos lillans mormor på hennes lediga dag. Tänkte passa på göra ett "riktigt" blogginlägg när jag har en dator att tillgå (okej, jag saknar väl våran dator lite...). Eftersom jag inte kan lägga in bilder när jag bloggar från mobilen så är det väl det som är det viktiga i det här inlägget. Jag glömde typiskt nog sladden till datorn hemma, tur att mammas och pappas dator har minneskortläsare.

För några dagar sedan fick jag hem ett paket med posten, min fina födelsedagspresent hade äntligen kommit. Tack älskling ♥ Jag längtar redan till nästa barn så jag kan få beställa ett till =)

                               

På lillans tremånadersdag gjorde vi ju äntligen hand- och fotavtryck! Svårt var det, men jag är glad att det blev av till slut, tror man kommer vara tacksam för det lite längre fram. Både handen och foten är tryckta i grönt, så nu är lilla grodan verkligen en groda, då hon fortfarande har grön färg under tånaglarna, trots att hon badat =)

                              

Så var det ju det här med att hon växer, lilla prinsessan. Vi har precis gått upp en blöjstorlek, till en som hon viktmässigt egentligen är för stor för, men vi tycker den sitter bra. Däremot undrar jag hur Pampers tänkte när de valde att ha gula detaljer på bebisblöjorna, vet dom vad bebisar har för färg på sitt nummer två? Häromdagen provade Thomas att sätta på lillan sin finfina body med sin kära mamma och pappa på, den är i storlek 68 och den passade ju! 68 = 6 månader, eller? På bilden är bodyn tvättad en gång, frågan är om trycket kommer klara en tvätt till...?

                

Samtidigt som prinsessan växer så händer det ju nya saker utvecklingsmässigt också. Hon har börjat sätta fötterna i underlaget som hon ligger på och sen lyfta på rumpan. Det skulle ju kunna vara bra när man byter blöja, men hon lyfter inte på kommando direkt =) Vi har börjat plocka fram lite leksaker med, skallror och sånt. Hon fattar inte riktigt att man ska ta tag i dem och att man sen kan föra leksaken till munnen för att smaka på den, men det är inte långt ifrån. Det går i alla fall att lägga leksaken i handen på henne och då håller hon i den =)

                                 


Lillans mormor kom nyss hem från fotvård och lillan själv har sovit en stund i sjalen och legat på golvet och pratat. Nu får lilla grodan mat av sin mormor, sen är det mormorn och mammans tur att dricka lite kaffe!





"Små grodorna"


RSS 2.0