Äventyr...

Publicerat: 2010-03-20 | 17:28:41 i Allmänt
I torsdags blev det att jobba igen, även denna gång i Lambohov. Det är konstigt att man kan få så olika känslor och upplevelser av olika förskolor men inte kunna sätta fingret på vad det är som är skillnad... Det var inget fel på stället jag jobbade på första gången, men känslan jag fick på stället från i torsdags var bara: här vill jag jobba! Otur för mig var ju bara att de flesta som jobbade på stället var rätt så unga så det blir antagligen ingen tjänst ledig till om ett år...

Idag däremot har jag och F varit ute på äventyr. Detta innebar att åka limousin, bli sminkade av makeupartister och fotograferade =) Ni ska veta att det är bra att ha en egen förhandlare med som ser till att fixa bra pris på grejerna =) Här är delar av resultatet:



 



D E T  H Ä R  K A N  J A G  T Ä N K A  M I G  A T T  G Ö R A  O M





"Mitt i ett äventyr"


Morgonrapport...

Publicerat: 2010-03-17 | 11:10:41 i Allmänt
Jag har haft låten morgonrapport från specialutgåvan av Lejonkungen på hjärnan hela morgonen, och jag tar det som ett tecken... Här kommer alltså en morgonrapport:

Något av det värsta som finns är när väckarklockan ringer på morgonen, därför var det extra skönt att jag vaknade innan klockan ringde idag =) Dagens första mission var att kolla hur Tarzan/Tösen mådde idag, och det verkara vara okej med henne, lite nedstämd sådär men inget snurrig i alla fall. Hon sitter gärna i sin bur eller mitt på golvet och slickar lite på sin rakade mage...

Sen blev det frukost, dagens höjdpunkt, speciellt när man inte ska iväg =) Idag bestod den av kokt ägg, lättfil med banan och russin och varm choklad, mums!

Innan jag nu ska ta tag i plugget har jag hunnit med att kolla runt lite på datorn, besökt mina gratissajter och facebook och så... Men som sagt nu ska jag vara lite seriös... Ska ta fram några bullar med =)




"Det här är min morgonrapport,
den kan vara lång eller kort"

Tarzan? Tösen?

Publicerat: 2010-03-16 | 17:30:14 i Allmänt

Det blev som jag ville, jag blev bokad för jobb i fredags =) En förskola i Lambohov fick det stora nöjet att ställa upp som min premiärarbetsplats! Jag kom dit alldeles för tidigt, var bokad för stängning och hade för mycket kläder på mig när vi var ute, men i övrigt gick det som på räls =) Det är klart att det inte är så lätt att känna till alla oskrivna regler som finns ute på alla förskolor i Linköpings kommun, men det är ju egentligen bara att fråga, och nu väntar jag med nöje på nästa bokning =)

I lördags städade Thomas och jag hela dagen, det är egentligen helt sjukt hur mycket damm och annat skräp det kan finnas i en lägenhet! Lägenheten fick i alla fall njuta av lite glans ett litet tag, tack vare vår svarta katt blir det ju dammigt och hårigt på bara några timmar...

Lördagskvällen spenderades hos M med tjejerna och Anders, Göran och Ove. Vi åt massa god paj och snacks och drack vin och kollade på schlagern =) Måste säga att jag gillar vinnarlåten, men kanske inte som schlager... Men det är väl så det brukar vara, får se om vi kommer sist i år i Eurovision... När schlagern var slut kunde vi som var kvar, trots att vi var rätt trötta inte riktigt sluta prata, inte jag i alla fall =) Framåt midnatt pallrade vi oss hem i alla fall, jag, Anders, Göran och Ove, de gjorde ett bra jobb och kommer få följa med fler gånger =) På något sätt gjorde de dock att söndagen mest spenderades sovandes... Hrmm...

Imorse var det bara att gå upp tidigt och ge sig iväg till skolan, och när vi fick sluta lite tidigare planerade jag hux flux in ett besök på praktikplatsen, det blev bra, nu ska jag bara ta tag i skrivandet också... Fick skjuts ut till Vidingsjö av F som också besökte sin praktikplats, vilket innebär att min cykel står kvar vid universitetet, hoppas bara ingen får för sig att stjäla den...

Thomas kom hem med en nykastrerad Tarzan alldeles nyss, stackarn hon går omkring här hemma helt yr och vinglar... Thomas tyckte dock att det var lite pinsamt att lämna in en honkatt vid namn Tarzan på djurkliniken, så han döpte lite snabbt om henne till Tösen =) Nu är det nog bäst att ge lilla kissen lite extra kärlek och värme, det blir familjemys helt enkelt ♥




"Lille katt, lille katt,
lille söte katta"


Work it

Publicerat: 2010-03-10 | 19:54:20 i Allmänt
Jag har fått jobb! =) Har nämligen blivit anställd i vikariebanken för utbildning, käckt va?! Var på intervju i måndags, vilket var något nervöst... Det är konstigt att det ska vara så svårt att prata om sina starka sidor... Men jag måste ju gjort rätt bra ifrån mig med tanke på resultatet =) Något som dock var lite pinsamt var att jag hade med mig ett studieintyg som inte var helt ifyllt för att jag fortfarande inte fått klartecken på att jag är klar med förra kursen än... Skärpning på den! Igår fick jag i alla fall telefonsamtalet som gjorde min dag: Vi vill anställa dig i vikariebanken, Malin. Vet ni vad jag svarade då? Vad trevligt... Så nu får vi se när jag får jobba för första gången på riktigt på en förskola, spännande! =) Grejen är ju dock att jag behöver plugga rätt så mycket just nu, men men, det får ju bara lösa sig, och jag kommer nog hellre vilja jobba än plugga =)

Idag har vi varit i skolan igen, vi höll en liten presentation där vi nog verkade mest förvirrade... Sen blev det lite lunch och grupparbete. När vi var på väg hem slog den obligatoriska huvudvärken till, måste ju sitta psykiskt eftersom det som sagt aldrig slår fel... Suck... Förresten var det ju tur att jag inte behövde åka hem och tömma kattlådan mitt i grupparbetet!

Imorgon blir det pluggdag och sen hoppas jag på en bokning på fredag =)




"Working 9 to 5"

"Kvicka kontanter"

Publicerat: 2010-03-07 | 17:33:33 i Allmänt
Igår var älsklingen och jag på bio, vi såg Snabba cash, helt okej film men egentligen inte riktigt min genre... Jag läste boken för ganska länge sen, men kommer knappt ihåg den och det var väl kanske tur, man blir lätt så besviken när bok och film inte stämmer ihop... Gamlingen i mig bestämde att vi skulle gå på tidiga bion som gick redan kvart i fyra... Så efter bion köpte vi thaimat från Nangs kitchen, och så låg vi i soffan och slappade hela kvällen, Thomas med en whisky och jag med en drink (eller två...), myskväll helt enkelt ♥

Idag har jag försökt plugga lite, men snacka om att jag har koncentrationssvårigheter! Det finns hela tiden något annat roligt att hitta på... Men tro det eller ej, jag har inte kollat facebook en endaste gång idag, och tänker inte göra heller, jag är lite beroende av det så jag tänkte försöka mig på ett litet uppehåll, men det kliar lite i fingrarna nu när jag sitter här vid datorn och knappar på tangentbordet... Något som var bättre än plugg var definitivt sista avsnittet av Prison Break, säsong 3, med lite godis till =) Kan knappt bärga mig tills vi får hem säsong 4 och The final break, jag bara måste veta hur det går!

Imorgon ska jag göra något igen, och det får ni veta om det går bra, annars inte alls... Nu ska jag börja med köttfärsen till tacos, har ju varit sugen hela helgen så nu är det på tiden! Och nu börjar jag verkligen bli hungrig!




"With you, with you, with you, with you, with you"

. .

Publicerat: 2010-03-04 | 18:22:21 i Allmänt

Jag har ju något att berätta, eller snarare visa =) Det var ju det där jag skulle göra i tisdags... Jag var lite i valet och kvalet hur jag skulle göra men jag är supernöjd!


så här såg jag ut före...



...och så här ser jag ut nu efteråt...


Igår var vi skolan för första gången på ett tag, det händer så sällan att man blir riktigt ovan... Imorgon ska vi ses i Linköping för lite grupparbete, sjukt skönt att slippa släpa sig ända till Norrköping när skolan faktiskt ligger här i Linköping!

Ikväll blir det tjejfika på Fräcka Fröken, alltid lika trevligt =)




"Ge mig en kaka till kaffet"


Vinter eller vår...?

Publicerat: 2010-03-01 | 21:14:34 i Allmänt
Idag, första mars, är det officiellt vår... Det tror man ju inte direkt när man tittar ut... Men med tanke på hur ovanlig årets vinter varit ska man kanske inte räkna med en vanlig vår heller =) Nog för att jag tycker om vinter och snö men nu tycker jag ändå att våren kan få komma! Nu ska det titta fram snödroppar, inte mer snö...

Det vettigaste jag har sysslat med idag är att jag tog en promenad ner till gamla jobbet och skrev upp mig för jobb i sommar... Det är ju inte drömjobbet precis men hellre att jobba där än inte alls, lite pengar måste man ju försöka få in... Så nu hoppas jag ju att jag får jobba lite med... Jag tänker ganska ofta att jag borde passa på och jobba någon lördag i månaden eller så nu under terminen, för att tjäna lite extrapengar, men när det väl kommer till kritan är det alltid mycket skönare och vara ledig =)

Nu ska jag snart hämta tvätten nere i tvättstugan och imorgon ska jag göra något, men vad får ni veta då =) Hehe, vilken cliffhanger =)




"Winter, spring , summer, or fall"

RSS 2.0