Lördag och första advent!

Publicerat: 2011-11-27 | 18:33:10 i Allmänt
Senaste blogginläggen har jag skrivit från mobilen (vilket går att göra med en hand vid till exempel ett amningstillfälle, och blir därför inte så avancerat), så nu tänkte jag bjuda på ett "riktigt" inlägg, med bilder och hela köret (och tänkte skippa det här med amningen för en gångs skull...) =)

Igår var vi hos mamma och pappa och bakade saffransbullar, eller mamma och Thomas bakade, pappa var och bowlade och jag tog hand om prinsessan och slappade mest. Sen hjälpte jag till att äta bullarna förstås =) Det blev inte vanliga lussekatter utan mer som vanliga bullar med smör- och vaniljfyllning, och så lyxade bagarna med att ha riven choklad i bullarna, mumsiga blev de i alla fall! Till bullarna drack vi glögg =)



                                     

Lilla prinsessan "fyllde" en månad igår (tiden går för fort!!), vilket inte direkt firades men åtminstone uppmärksammades månadsdagen =) Mamma/mormor fick knäppa lite månadskort på familjen, de flesta tyvärr med massa konstiga miner eller dubbelhakor från föräldrarna, så dem får ni definitivt inte se här... Ni får en hand istället =)



                             



Idag är det ju första advent och man kan väl säga att vi prioriterat lite i julstöket här hemma, inte några gardiner eller stjärnor här inte, inte ens ett litet sketet ljus har vi plockat fram... Tänkte däremot slänga ut en efterlysning till alla mina bloggläsare därute: Var kan man köpa julgardiner till ett barnrum?? Jag har egentligen inte letat, men om det är någon som vet var man får tag på några fina behöver jag ju inte göra det heller =) Vi har i alla fall varit på adventsmarknaden i Gamla Linköping idag. Efter det var lilla grodans faster och farmor med hem till oss och vi bjöd på exklusiv söndagslunch i form av snabbmakaroner och stekt falukorv. Det är ju nästan som fläskkorv på en söndag! =) Thomas tog några lotter i barndiabetesfondens stånd vilket resulterade i en lite avundssjuk syssling till lillan, hihi =) Såhär såg storvinsten ut:






"Öppna din tillstängda dörr i ditt hus,
så lyser i mörkret ett litet ljus"



Amningsblogg...

Publicerat: 2011-11-27 | 08:58:05 i Allmänt
Ja det har ju blivit lite av en amningsblogg det här, men det är kanske inte så konstigt med tanke på hur stor del amning/matning är av livet med en månadsgammal bebis, och om det inte funkar som det ska så blir det ju ännu större... Just nu ligger vi i alla fall och ammar, och det känns uthärdligt om än inte bra. Om det beror på panodilen, svampmedicinen från i torsdags eller om det är psykiskt är svårt att säga... På amningsmottagningen sa de i alla fall att det INTE ska göra så här ont, jag fick medicin mot svamp, och lämna mjölk för odling, så är det inte svamp är det kanske nån annan bakterie som kan behandlas, så det känns ju hoppfullt...! Så även om det inte är skönt att amma känns det där med att ge upp lite längre bort nu i alla fall, nu kämpar vi på lilla grodan! =)

Men åh...

Publicerat: 2011-11-23 | 22:41:24 i Allmänt
Inte nog med att amningen krånglar, jag har grymt ont i ryggen/axeln också...Jag har haft ont i "samma" rygg tidigare men det brukar gå över när jag inte längre gör de rörelser eller bär på sådant sätt som gör att det gör ont. Problemet är bara att det är ju lite svårt att sluta bära min lilla prinsessa... Idag var det tänkt att jag skulle träffat en sjukgymnast, men imorse ringde de från kvinnokliniken (och väckte mig, morr...) och meddelade att sjukgymnasten var sjuk. Nästa lediga tid fanns inte förrän om två veckor, typiskt eftersom jag egentligen skulle behövt fått hjälp helst igår... Imorgon ska jag i alla fall till amningsmottagningen på sjukhuset och se om jag kan få någon hjälp där, annars blir det till att ta ett beslut om jag ska fortsätta amma... Även ikväll ligger vi i soffan och väntar på John Blund och mobilbloggar, tack F för att du förklarade hur man gör när man bloggar från mobben =)

Egentid...

Publicerat: 2011-11-22 | 23:42:22 i Allmänt
Ja idag har vi haft lite egentid jag och Thomas, är ju en av fördelarna med pumpningen och flaskmatningen... Men vad gjorde vi på första egentiden sedan lilla grodan kom då? Jo vi var på Maxi av alla ställen... Vi var i stort behov av att storhandla och mormorn och morfarn var i stort behov av att träffa sin lilla dotterdotter! Vi var också tvungna att låna bil då våran är inlämnad på verkstan, så då slog vi helt enkelt tre flugor i en smäll och lånade mammas bil och åkte och handlade när mamma och pappa var barnvakt =) Men jag måste medge att det var skönt att komma hem igen! =) Nu ligger jag och lilla prinsessan i soffan och inväntar John Blund... Och jag bloggdebuterar från mobilen =)

Två, ja tack!

Publicerat: 2011-11-21 | 19:38:15 i Allmänt
Gud vad skönt det är att vara två vuxna hemma! Eftersom lilla grodan gärna ska vara "på" någon av oss hela tiden blir vi ju ganska låsta... Men igår fick vi en del gjort här hemma. För det första sov lilla prinsessan på Thomas sida av sängen större delen av natten, så jag fick sova, gud va skönt! =) Sen tog han henne på morgonen också så jag fick sova lite till, kände mig riktigt utsövd igår =) I omgångar kunde vi sedan städa lite, vilket var välbehövligt! Jag städade sovrummet, vilket innebar både lakanbyte, dammning och dammsugning. Jag kom på att sist jag dammsög i sovrummet fick Thomas hjälpa mig att dammsuga under sängen för då hade jag en mage ivägen =) För ett tag sedan satte jag på mig ringen, och i helgen använde jag för första gången byxor med gylf, något som inte hänt sedan i somras någon gång och då med gummisnodd, så lite tillbaka till "verkligheten" är det allt (även om det är en ny verklighet!). Thomas skötte sedan resten av städningen i lägenheten (åtminstone toaletterna och dammsugning) och jag lyckades köra fyra maskiner tvätt i tvättstugan, så skönt att bli av med all tvätt! Fick även lite småsaker gjorda med, bland annat napp-, flask- och pumpkokning.

                                                

I fredags var vi och tog kort till Corren, så är det någon som är intresserad får ni hålla utkik. Det skulle ta 2-4 veckor innan vi får visa upp våra snygga nunor i tidningen =) Och i lördags var jag och grodan och träffade mina tjejer, inklusive det senaste tillskottet i gänget, lillan är inte längre minst (varken storleks- eller åldersmässigt)! Har idag träffat F och hennes M på stan, och jämför man där är i alla fall våran lilla prinsessa liten =)

Vi har hunnit med ett besök på bvc idag med, kurvan fortsätter peka uppåt och vikten ligger nu på stadiga 4620 gram =) Även idag handlade besöket till stor del om amningen, eftersom det fortfarande gör så j*vla ont... Tycker bara det är bökigt med pumpen och ammar liksom hellre trots smärtan... Idag fick jag lite nya tips så nu får vi se om det hjälper, men bara för det ska jag gå och sätta mig och pumpa lite nu =)




"Det finns bara två av oss och det är vi"


Jobbigt...

Publicerat: 2011-11-15 | 20:03:45 i Allmänt
Igår hade vi en lite jobbig dag här hemma. Lilla prinsessan var inte nöjd för fem öre så länge hon inte var klistrad på mig och jag kunde ju inte göra någonting. Och då har jag inte så höga krav på det där med att göra något, är ju inte så att jag måste gå på stan eller så, men det kan ju vara ganska så skönt och kunna lägga ifrån sig lillan för att kunna gå på toaletten eller koka snabbmakaroner och hinna kasta i sig lite mat... Det hela blir ju inte bättre av att det fortfarande gör såå fruktansvärt ont i brösten vid amning! Det känns som att lilla grodan biter tag i bröstvårtan och sen försöker "gnaga" loss den, eller som att hon biter tag och hänger från bröstet med hela sin vikt och varje sug hon tar är som att hon gungar med hela sin vikt hängande från bröstet... När det är som värst är det svårt att hålla tårarna borta... När Thomas sedan kom hem vid tre låg vi och ammade och sedan sov våran lilla prinsessa i streck fram till halv åtta, hon lyckades till och med sova sig igenom ett blöjbyte...!

Idag har varit en bättre dag, vi har varit på bvc och vägt och mätt lilla grodan, och pratat om amningen. Lillan följer kurvan stadigt uppåt =) Vad gäller amningen hade de svårt att säga varför jag har så ont, men fick i alla fall tipset att prova att pumpa ut mjölk och ge ur flaska eller kopp. Så när vi kom hem var det bara att plocka fram bröstpumpen, eller eftersom lillan faktiskt sov då så passade jag på att laga lite mat och till och med vila en stund, och sen blev det pumpa av. Det gjorde inte alls lika ont och jag fick ut massa mjölk =) Så nu blir det väl till att balta med pump och flaskor ett tag, men jag tänker i alla fall försöka amma på natten... Jag har försökt att googla på vad det är som gör att det gör så ont, men inte direkt kommit fram till något, på bvc kunde de i alla fall konstatera att lilla grodan gör rätt... På nätet handlar "amningsdebatten" mycket om att många känner sig som dåliga mammor när de måste mata med flaska och ersättning, det som jag tycker känns mest jobbigt är det där med att hålla på med flaskor och pump och till och med termos och grejer om man ska iväg någonstans, brösten har man ju alltid med sig... Suck...


I helgen var det ju fars dag och lilla prinsessan firade sin pappas första fars dag med en bild och hälsning i corren, mina finaste ♥ Vi var också runt och firade våra pappor, Thomas och jag (ja, lillan var ju med också förstås) =)




"...som en svår och jobbig grej"


111111

Publicerat: 2011-11-11 | 19:37:56 i Allmänt
En himla massa ettor däruppe, men det är ju faktiskt dagens datum =) Många som gifter sig idag, och coolt om man skulle fått ett barn med 111111 som personnummer, men det funkar ju med 111026 också =)

Andra dagen utan pappa har gått bra den med. Jag hade lite planer för dagen men jag lät lilla grodan och mitt humör bestämma och därför blev det inte mycket gjort, men det är väl så det ska vara i början... Man behöver ju inte ha en massa måsten!

Nu sitter lilla prinsessan i bärselen och sover så gott mot mitt bröst efter ett välbehövligt bad =) Vi har badat henne en gång innan, men då var det det absolut värsta som kunde hända, hon skrek heeela tiden... Den här gången gick det däremot riktigt bra, hon blev istället ledsen när vi lyfte upp henne ur baljan, så det bådar ju gott inför framtiden =)

Min stora älskling står i köket och förbereder för fredagsmyset, det blir paj gånger två idag. Först tacopaj och sen bananpaj, namnam =) Så nu återstår det bara att se om lilla älsklingen kan fortsätta sova när vi lägger ner henne så att vi kan få äta ihop och mysa lite, pappan och jag ♥



"Sola och bada i Piña colada"

Första dagen utan pappa...

Publicerat: 2011-11-10 | 19:32:27 i Allmänt
Ja idag har lilla prinsessan och jag varit ensamna hemma när pappa varit på jobbet... Jag trodde innan att det skulle bli jobbigt när Thomas skulle gå tillbaka till jobbet, men det var ju inte så farligt. Dagen har bestått av att sova och äta och bajsa (det senaste bara för lillans del inte för mig) =) Och så hade vi lite besök mitt på dagen. Trots att allt gick bra var det ändå väldigt skönt när Thomas kom hem, vi hade saknat honom båda två här hemma, och han hade saknat oss! Skönt att det är fredag imorgon och snart helg så vi får vara tillsammans igen! ♥

Nu på eftermiddagen åkte vi och köpte den där bärselen jag berättade om. Tror att den kommer komma väl till pass då lilla grodan är som nöjdast när hon får närhet på magen/bröstet, antingen sovandes eller vaken. Korta stunder sover hon dock i vaggan eller ligger och gungar i sin babysitter, men när hon somnar i våran famn vaknar hon oftast när vi lägger ner henne och då blir man ju ganska låst (speciellt då vi är själva, lillan och jag)... Men man ska väl vara glad att hon känner sig trygg både hos Thomas och mig!





"Första gången som du ska hålla nån i hand"


Hon växer...

Publicerat: 2011-11-09 | 18:38:24 i Allmänt
Vad hon växer våran lilla groda! Idag är hon två veckor =) Igår var vi på bvc och vägde och mätte henne, hon hade växt två och en halv cm på längden och gått upp till 4160 gram (födelsevikten var ju 3770 som hon, som alla barn, gick ner lite av innan vi åkte hem från bb, men hade börjat gå upp igen vid återbesöket förra måndagen). På skötbordet på bvc bjöd hon på en störtflod med kiss som vi hade lite roligt åt =) I övrigt var allt bara bra!

Tiden går för fort! Thomas ska börja jobba imorgon och det tycker vi nog är lagom roligt båda två, eller till och med alla tre, bästa platsen enligt lillgrodan är ju på pappas bröst... Vi kommer nog inte göra så mycket annat än att sova imorgon när vi är ensamna hemma... Eller äta. Eller gå på toa... När Thomas kommer hem ska vi däremot åka och hämta en bärsele, som jag hittat begagnad på facebook =)

På tal om facebook (och även här på bloggen) så vill jag på ett sätt bara visa upp hur mycket bilder som helst på våran fina prinsessa, så att hela världen får se hur fin hon är! Men sen vill jag å andra sidan att hon ska få bestämma själv hur mycket bilder som ska läggas ut på till exempel facebook, bilderna finns ju där "för alltid" på något sätt och skulle det ligga massa bebisbilder ute på nätet på mig skulle jag själv velat lägga ut dem... Thomas och jag är inte riktigt överens vad gäller det här så en och annan bild kommer säkert dyka upp ändå, men då är det ju åtminstone vi som bestämmer vilka bilder som ska visas... Jag hoppas ni alla har förståelse för hur jag tänker och respekterar detta! Och är det någon som vill se en bild på lilla underverket så mailar jag gärna =) En fotbild kan jag däremot bjuda på ♥


            


Idag har lillan varit på långpromenad med sin pappa, så jag fick sova, men man blir nästan bara ännu tröttare av att sova en timma mitt på dagen... Men jag vet ju att jag måste passa på... Idag har vi även hittat en napp som verkar fungera, känns som vi får passa på där med, hon vill ju väldigt gärna bara ligga vid bröstet annars. Det är ju väldigt mysigt men ganska påfrestande när det lillan tycker det dags tre gånger i timman...  





"I wanna grow old with you"

RSS 2.0