Historien om den tjuvaktiga skatan...

Publicerat: 2011-08-31 | 15:32:39 i Allmänt
Idag har vi varit med om nånting väldigt komiskt =) Både mamma och jag var nere i källaren och målade, rätt som det var tyckte vi att det lät som att det var någon i huset (vilket det inte skulle vara...), så mamma gick upp för att kolla. När jag hör mamma säga, fy faan..., så trodde jag att fortsättningen på den meningen skulle bli något i stil med ..vad du skräms, och att det är pappa som kommit hem alldeles för tidigt av någon anledning... Men den fortsättningen klommer inte utan istället nästan halvskriker hon ... d e t  ä r  e n  s k a t a  h ä r i n n e ! Det gör ju att jag också får fart upp ur källaren, och mycket riktigt, där i fönstret i köket hoppar en vettskrämd skata med öppen näbb mot rutan för att ta sig ut... Mamma försöker lite halvhysteriskt att få skatan att flytta på sig så hon kan öppna fönstret, och när skatan istället går till motattack mot mamma är det svårt att låta bli att fnissa =) Till slut är i alla fall fönstret öppet, men då har ju skatan självklart flyttat sig från fönstret, och för att få den att fatta åt vilket håll den ska åt försöker jag vifta lite med en tidning bakom den, men skatan får då istället (antagligen) ännu mer panik och flyger upp ovanför skåpen i köket... Nu är det mammas tur att vifta lite mot skatan och äntligen hittar den ut genom det öppna fönstret, men istället för att andas ut bara asgarvar vi åt hela situationen! =) Man brukar ju säga att skator är tjuvaktiga, men än så länge har vi inte upptäckt att något är borta, däremot lämnade skatan en lite present på armstödet till soffan, och det är också beviset vi har på att skatan varit inomhus...




När skatan flugit ut gick jag ner i källaren igen för att måla lite till, men mamma började städa efter den rackaren... Med tanke på hur rent och fint det var i köket efter allt torkande och fejande kanske det inte skulle vara så dumt att kommendera in en skata i mammas och pappas kök sådär någon gång var eller varannan vecka =) 


Jag brukar ju avsluta med en textrad från en låt, men idag bara måsta jag använda en replik från en film, Offside, där Torkel Peterssons rollfigur menar att de har ett dilemma med en viss typ av fåglar, nämligen skator:



"We have a problem with the skates"

Tisdag trettionde augusti...

Publicerat: 2011-08-30 | 21:04:39 i Allmänt
Gud vad skönt det är att vara ledig =) Idag har jag varit på stan (och köpt bebiskläder fast vi skulle ta det lite lugnt med det... + en bikini till vattengympan), sen åkte jag hem och åt och efter det var det bara att klä på sig regnkläderna igen för att ge sig iväg på vattengympa... Strax efter jag kom hem blev jag hämtad av mamma och så bar det av till Ljungsbro, nu har jag målat lite möbler ytterligare en gång.

Blivande morfar
har lekt lite konstnär på magen, överst har han kladdat något oläsbart, men sen ska det vara ett hjärta (som han själv tyckte blev Afrika) och M+M som står för morfar + Modde =)




Jag har pratat med hyresvärden idag också, han tyckte vi är så bra hyresgäster så vi ska få målat trots att det egentligen inte behövs =) Golvet i det blivande barnrummet ska de fixa också, det kommer bli så fint! Vad vi inte hade räknat med var att de kommer redan på torsdag, så nu måste vi flytta ut alla grejer från rummet tills dess, och det är ju lite svårt att göra från Ljungsbro...

Nu ska jag titta vidare på True Talent och äta popcorn!




"I'm gonna love you like I'm indestructible"

Helhelg i Ljungsbro

Publicerat: 2011-08-29 | 20:42:18 i Allmänt

Den gångna helgen spenderades hos mamma och pappa i Ljungsbro. Vi var nere två gånger på marknaden, trots att vi inte tyckte det var något att ha första gången. Så åt vi massa god mat som vanligt, det brukar vi göra hos kära mor och far, den hemgjorda potatissalladen tog första pris som vanligt =) En stor del av helgen gick åt till vårat första målarprojekt, köksbord och stolar ska bli vita för att matcha det (relativt) nyrenoverade köket. Möblerna grundades utomhus på lördagen i det fina vädret, och målades även inomhus på söndagen när det inte alls var bra väder... 

                    
                    Det är skaplig skillnad på profilen på den här bilden och den i headern...

                   

                     På kvällen lyckades jag fånga ett gäng fåglar på väg söderut på bild...
                   



Igår var pappa här och hämtade lite möbler vi har svårt att få plats med, och så hjälpte han oss att sätta upp lite hyllor. Idag tror jag hyresvärden varit här och tittat på väggarna i det blivande barnrummet, nu väntar vi bara svar på om de tänker måla åt oss eller om vi får göra det själva. Känns som att det går lite framåt i alla fall =)


Idag har vi varit hos barnmorskan, och det verkar som att Modde redan vänt sig med huvudet neråt och fixerat sig, vi tar det som ett tecken på att h*n är redo att komma ut =)





"Jag ska måla hela världen lilla mamma"


Modde!

Publicerat: 2011-08-28 | 20:36:45 i Allmänt
På föräldragruppen i fredags skulle vi presentera huvudpersonen, alltså bebisen i magen =) Vi skulle först rita bebisen och sen beskriva den. Själva teckningen av bebisen var kanske inte så mycket att hurra för... Men sen berättade vi i alla fall att bebisen i magen heter Modde, och att vi tror att det är en pojke. Han har faktiskt hetat Modde sen någon gång i vecka fyra eller fem, då Thomas drömde att vi skulle få ett barn som skulle heta just det =) Vidare berättade vi att vi tror att det blir en liten livlig krabat, jag tror att han är ljushårig och Thomas att det är en liten blivande fotbollsspelare =) Vilken hårfärg du än har och vilka intressen du än kommer få är du såå välkommen!


Bild från vecka 24...










"Välkommen, välkommen hit till vår jord"


"Hemmafru"

Publicerat: 2011-08-24 | 23:40:44 i Allmänt

Igår var som sagt sista dagen på jobbet, inte dumt alls! Sen var jag på vattengympa. Ledaren sa något om att man väger cirka tio procent av sin vikt i vattnet, så det är verkligen hur skönt som helst att plaska runt där, när man sedan går upp ur vattnet känner man hur tung man blir, det är en ganska häftig känsla! På kvällen var det, som jag tidigare nämnt, kalas, Thomas ena systerdotter fyller 9 år idag, vilket alltså firades igår med god mat och tårta =)

Jag måste erkänna att första dagen som hemmafru fungerat väldigt bra =) Men jag kan inte skryta med så mycket hemmafruiga sysslor, dagen har gått åt till att slappa, kolla på film, äta mat som jag fick med mig hem från gårdagens kalas (potatisgratäng, fläskfilé och rödvinssås!), en powernap och en liten promenad. Nu ikväll har jag varit hos H, det var meningen att vi skulle jobba lite i hennes hall, men det blev inte så mycket vettigt gjort där heller... Vi åt varma mackor och kollade på film istället, och gick en kvällspromenad. Sen hamnade vi hos oss istället, A kom hit och vi har tittat på gamla bilder, shit vilka minnen! Bjuder på ett litet smakprov från abiturientbalen 2004:

                                                              






"Ja, må hon leva"


1 jobbdag kvar...

Publicerat: 2011-08-22 | 19:56:58 i Allmänt
När jag vaknade imorse var det med ett leende på läpparna (trots att klockan bara var 6.00), jag tänkte nämligen på att nu är det bara en dag kvar som jag behöver gå upp tidigt till jobbet innan det är dags för lite ledigt innan bebben kommer =) Sen har det i och för sig inte varit lika glatt på jobbet hela dagen, blir ju så satans trött, var tvungen att ta en powernap när jag kom hem.

Nu ska jag faktiskt snart gå och knyta mig, men först förbereda lite inför sista jobbdagen (skönt att kunna ta matlåda från frysen), vattengympapasset (skulle behöva en ny bikiniöverdel eller en baddräkt, men får bli en annan gång) och kalaset vi ska på imorgon (det är många som fyller i augusti)... Så hoppas jag Thomas kommer hem med storkovan från Mantorp, det var visst trav där idag...




"På fyra ben går den"





Söndag = tvättdag

Publicerat: 2011-08-21 | 17:37:17 i Allmänt

Vilken slappdag det har varit idag, det är som att jag är bakis efter gårdagens födelsedags- och kräftkalas, men det är jag ju förstås inte! Men det var väldigt trevligt igår när vi var hos Thomas syster A och firade hennes grabbar =) Gott med kräftor var det också! Jag kör lite efter devisen att bjuds det inte på svenska kräftor då kan jag lika gärna vara utan, så igår hade jag tur =) När vi åkte hem igår hade vi fått med oss lite bebisprylar, alltid lika kul att fylla på med kläder och möbler, så nu är vi ett skötbord och en ljusblå (och lite andra färger med, men det syns att kläderna kommer från en pojke) klädhög rikare =)






 

Skötbordet är ett av mina ledighetsprojekt då det är tänkt att det ska målas, vi måste bara komma fram till vilken färg vi ska ha på bebisens möbler, men precis som med namn så är vi inte direkt överens... Men det blir nog bra till slut!

Det vettiga jag gjort idag är att jag tvättat (brukar bli tvätt på söndagar). När man kommer ner till tvättstugan blir man ju inte speciellt glad på sina grannar, men orkar inte med att beskriva allt man blir irriterad på... Nu ska jag istället förbereda tacosen som jag ska ha till One Tree Hill, mums =)




"Vi skålar för våra vänner"


En kort fredag =)

Publicerat: 2011-08-19 | 17:39:50 i Allmänt
Ja precis, det blev en kort fredag idag, en halv för att vara mer exakt. På eftermiddagen idag var det nämligen dags för första föräldrautbildningen! Så då blev det ju till att jobba halvdag (så skulle man förresten ha det jämt!). Det är alltid kul att träffa människor som är i samma situation, och alla de här förberedande grejerna gör att bebbens ankomst blir så påtaglig på något sätt, idag är det 65 dagar kvar =) Det känns ändå som att det är lite för långt kvar för att ha börjat tänka på förlossningen och tiden efter den, men det kommer väl mer och mer, längtan tills bebben är här är i alla fall enorm!

Igår pratade jag med chefen om graviditetspenningen och det blev då bestämt att jag går hem helt och hållet nu på onsdag, har alltså bara två dagar kvar att jobba innan jag går på lååångledigt =) Kollegorna på jobbet undrade vad jag ska göra nu när jag är hemma så länge... Jag har en känsla av att jag inte kommer få långtråkigt, för det första ska jag ju ta långa sovmorgnar, sova middag om jag behöver och bara vila upp mig, och jag en jäkel på att inte göra någonting! Sen finns det ju saker att göra med, tvätta bebiskläder och lakan till exempel, få ordning i babyrummet, måla möbler med mera med mera, och så har jag ju vattengympan, mer föräldraträffar, födslokursen och sånt, och så har jag en önskan att lära mig systemkameran, så att jag kan riktigt bra bilden på bebben när h*n kommer! =)




"men fredag är ändå den dagen som känns bäst"

Bebisfunderingar...

Publicerat: 2011-08-17 | 17:39:27 i Allmänt
Idag har jag fått höra en del roliga frågor och kommentarer från barnen. En tjej undrade till exempel när bebisen ska kläckas och en annan undrade om jag ska bajsa ut bebisen för det hade hennes mamma gjort =) Sen har de helt och hållet full koll på att bebisen ska dricka mjölk ur brösten! Jag har verkligen stortrivts på min förskola där det nästan bara varit småbarn, men det är inte så dumt att träffa lite äldre barn också, såna som man diskutera med =) Men det är inte så lätt alla gånger att förklara hur bebisen kommit in i magen och hur den ska komma ut... Och hur förklarar man egentligen för en 5-åring hur det känns att ha en bebis i magen?





"Imse vimse spindel"

En jäkligt bra dag!

Publicerat: 2011-08-16 | 18:52:49 i Allmänt
Förra veckan var det visst lite torka här på bloggen, får väl skylla på jobbstart (med dubbla ikeabesök), barnmorskebesök, begravning, mys med bebis och en alldeles fullproppad helg i huvudstaden med bästa tjejerna (för er som undrar så är rapu det finska ordet för kräfta!)!

På jobbet har det hänt en del med tanke på att en förskola i Lambohov brunnit ner... En avdelning från den förskolan har fått flytta till våra lokaler och vi i personalen kommer att få flytta på oss. Jag har flyttat på mig redan för jag behövdes denna vecka på en annan förskola i området, lite konstigt men ändå rätt skönt att få träffa lite barn.

Men nu över till varför det här blogginlägget heter En jäkligt bra dag!, för det första har jag varit på vattengympa med en massa andra tjockisar =) Det var väldigt skönt att få röra på sig i vattnet när man inte är så tung! Så nu blir det nog vattengympa en gång i veckan till lilla bebben bestämmer sig för att titta ut =)

För det andra har jag ju länge och väl gått och väntat på beskedet från försäkringskassan om det skulle bli någon graviditetspenning för min del, och när jag kom hem idag låg ett brev på bordet och väntade på mig... Jag har försökt intala mig själv att jag inte skulle få någon grav-penning med tanke på att det är så många förskollärare som inte får det, men jag hoppades ju ändå! Och som sagt när jag kom hem låg beskedet där på bordet, när jag såg svaret kunde jag inte sluta le! Jag är beviljad hel graviditetspenning från och med nästa onsdag om jag vill!! Kan inte beskriva med ord hur skönt det är att jag fått det! =) Frågan är ju nu bara om jag ska gå hem direkt eller kanske jobba halvtid nån vecka eller så...?

Dagen till ära är det väl dags att bjuda på en magbild (vecka 30+1):








"Kräfta, kräfta prydd med dill,
och en immig sup därtill"




8/8 klockan 8.00...

Publicerat: 2011-08-08 | 18:32:20 i Allmänt
...ja vid den tidpunkten var det dags att infinna sig på jobbet igen. Jag har väl sagt det förr, men det kan inte påpekas tillräckligt många gånger, att två veckor är alldeles för kort tid för semester... Självklart kunde jag inte somna igår heller, låg bara och vände och vred på mig. Och inte var det lättare att gå upp imorse när Thomas fick ligga kvar i sängen och tryna... Som tur var så var det inte alltför tungt på jobbet då vi hade 0 (noll!) barn idag, så vi åkte till Ikea istället (jag är ju nästan stammis där nu...), ja inte för att roa oss alltså utan för jobbets räkning, det blev en hel del bra grejer vi fick med oss tillbaka till förskolan!

8/8 klockan 15.30 var en tidpunkt med roligare klang, då var det nämligen dags att besöka barnmorskan =) När hon skulle lyssna på bebbens hjärtljud blev vi dock lite skrämda för barnmorskan undrade om jag tyckte det var obehagligt att ligga på rygg, och bebisens puls/hjärtljud påverkades tydligen negativt av att jag faktiskt inte tycker att det är speciellt skönt, får svårare att andas och idag blev jag till och med lite yr... Men när jag fått sitta upp ett tag med doptonen på magen godkände barnmorskan i alla fall hjärtrytmen, bra att vi den här gången fick höra bebbens hjärta lite mer =) Och allt annat var bra i övrigt! Vi pratade lite om vikt med, har ju gått upp rätt mycket, så tipset var väl att jag skulle försöka dra ner på sockret, så när vi efter bm-besöket gick och fikade hos mormor lyckades jag hålla mig till en kaka! =)

Nu känns mina ögonlock rätt så tunga, så nu ikväll blir det nog inte lika svårt att somna som igår... Natti natti!




"Sova ska också vareviga katt"

78 dagar kvar!

Publicerat: 2011-08-06 | 15:06:11 i Allmänt

Ja idag är det 78 dagar kvar till bebisen är beräknad (sen ska man väl inte lägga alltför stor vikt vid det speciella datumet, men det är svårt att låta bli...)! Och när man ser det från det hållet så känns det inte speciellt länge =) Ganska mycket handlar om bebis just nu, vi håller bland annat på att försöka rensa i vårat "gästrum" så att det så småningom ska kunna bli ett barnrum, men gud vad skit man samlar på sig... Igår var vi i alla fall på Ikea och köpte lite förvaringsgrejer, typ trådbackar och tidskriftssamlare och sånt. När vi kom hem upptäckte jag dock att vi inte alls hade köpt en trådbacksställning utan ett stativ till en tvättsäck, bra gjort va? Eftersom jag faktiskt var lite på gång för att fixa i rummet så tänkte jag att det är lika bra att åka och byta den direkt, annars blir det liksom aldrig av. Själva bytet gick ju smidigt men sen hamnade jag i fel kassa, och inte då på det sättet som man brukar tycka, att man alltid väljer fel kö, utan det stod verkligen still i den här kassan för att det var någon stjärna som inte hade tillräckligt med pengar på sitt konto för att shoppa loss på Ikea, så de fick ringa till banken och grejer... Hem kom jag till slut och då satte jag ihop trådbackarna, fyllde alla lådor och började sen sortera papper, som sagt, man kan ju undra varför man sparar på all skit...? Kvällen avslutades med pizza, mums!

Vi hann med och gå en sväng på Kappahl igår också, och där gjorde vi oss ett par riktiga klipp =) Hade lite olika kuponger med gratiserbjudanden och rabatter så vi gick därifrån med en mössa, ett par vantar, ett par vintersockar, två par babystrumpor, en body och en mysdress, alltihop från det alldeles utomordentligt söta märket Newbie! Och det bästa av allt var att det knappt märktes i plånboken =)

 


I onsdags var vi på Skänningen marken i värmen (!) och köpte världens sötaste overall (bildbevis nedan)! I gosigaste materialet, skulle vilja ha en själv =) En finfin body blev det med, som Thomas mamma köpte åt oss, men man behöver ju inte visa allt här på bloggen, något måste ju sparas till verkligheten... =) Självklart kom vi hem med lite mer grejer, sånt där som man (eller åtminstone vi) brukar köpa på marknad, naturgodis, chips och korv och det mesta är förstås slut!

                     

Häromdagen fick jag mail från någon av blöjjättarna där det stod något i stil med att man lätt glömmer bort varandra när man väntar barn, man fokuserar så mycket på den lill* och att man ska bli föräldrar att man knappt tänker på att man fortfarande är ett par. Så deras tips var att man skulle "dejta" och uppmärksamma varandra, så det tog vi fasta på i torsdags och laddade lite packning med engångsgrill, brassestolar, korv och öl och slog oss ner utanför Cloetta center där Europe och Takida hade tältkonsert, vi hade picknickdejt helt enkelt =) Engångsgrillen ville inte riktigt som vi ville till att börja med, och Thomas tyckte att det hade varit en bra historia att berätta för barnbarnen, om första dejten där vi fick kämpa med grillen, hihi =)

För ett tag sen började bebben förstå att den kan sträcka ut och "sparka" på två sidor på magen, det är en rätt så häftig känsla när det buffas på både höger och vänster sida =) H*n gör det ofta när jag ska sova, så då kan jag inte somna för jag bara ligger och ler och myser! På sista tiden har det också blivit mer långsamma rörelser som trycker och spänner ut magen, och inte bara snabba kickar, mys mys mys!


Nej, nu är det väl dags att gå tillbaka till städningen och rensningen, jag börjar ju (tyvärr) jobba på måndag, och jag vet ju hur mycket jag kommer orka med när jag kommer hem då... I stort sett ingenting alltså... Suck...




"Sov du lilla videung"


Glass i stora lass!

Publicerat: 2011-08-02 | 23:37:50 i Allmänt

Semestern bara springer iväg... Har redan lite jobbångest, två veckor är helt klart alldeles för lite, speciellt när jag helst sover länge på morgonen (plötsligt kan jag visst det igen...) och sover middag en, eller till och med två, gånger/dag. Det hela skulle kännas mycket bättre om jag bara visste hur det blir med graviditetspenningen, tyvärr verkar det bero på vilken handläggare man får på f-kassan, och det går ju inte allför fort för dem heller, semestertider som det är. Har väntat i tre veckor nu, är det normal väntetid eller?

Igår var vi alla fall och fyllde våra magar med glass på underbara Smultronstället i Söderköping! Mumsfilibabba så gott det är med glass =)






Efter glassen skulle vi vara lite duktiga och röra på oss och "klättra" upp till utkiksplatsen. Trots att vi inte gick så långt upp så har jag idag haft en sjukt brännande känsla i vaderna som jag först trodde berodde på att jag hade haft kramp inatt. Men eftersom jag inte kommer ihåg att jag haft kramp, och definitivt inte i båda vaderna har jag nu dragit slutsatsen att jag har träningsvärk i vaderna efter klättringen!



Idag har jag varit och hälsat på mormor och uträttat lite ärenden på stan. Och nu ikväll har Thomas och jag suttit på balkongen och ätit vit kladdchokladtårta och spelat Yatzy, jag vann =)




"För där på stranden väntar, ett smurflass massa glass"


RSS 2.0