Semester...? JA!

Publicerat: 2011-07-29 | 20:08:50 i Allmänt
Jorå, det blev ju semester trots allt! I måndags och tisdags var Thomas, jag och mamma och shoppade loss på Gekås i Ullared! Mycket babygrejer blev det, och mycket annat också. Plånboken var ungefär lika tom som bilen var full efter två dagar =)




Natten mellan shoppingdagarna bodde vi på ett bed&breakfast i närheten av Ullared (alla stugor i stugbyn var ju upptagna!), ett alldeles perfekt litet rum för oss tre hade mamma fått tag på, förutom att det var sjukt varmt på natten!

På måndagen klockan 12 hölls en minnesstund för Norge inne på varuhuset (i resten av Sverige med kanske?), just då stod vi alla tre tillsammans. Så tyst har det nog aldrig varit inne på Gekås, det var fint!

I onsdags såg F:s lilla bebis dagens ljus för första gången, en flicka! Det kommer ju bara närmare och närmare för oss också, men jag skulle kunna tänka mig att föda nu jag med, förutsatt att bebisen skulle vara "färdigbakad" förstås =) Nu kan jag i alla fall snart inte bärga mig tills jag får träffa F:s lilla tjeja!

På onsdagseftermiddagen och kvällen försökte mamma och jag att sälja lite skräp på ett bakluckeloppis, tyvärr lyckades vi väl bara sådär den här gången... Men huvudsaken var ju i alla fall att gå plus!

Torsdag och halva fredagen har vi spenderat med J, S och lilla A på Thomas systers land, ett finfint ställe på precis lagom avstånd från stan. Det hade ju utlovats så mycket regn som vi knappt såg röken av, så bättre kunde det ju inte bli! Så tack för det vädergudarna och för lånet! =)




"Välkommen till världen"

Semester...?

Publicerat: 2011-07-24 | 10:09:12 i Allmänt
Jag hade tänkt att skriva ett glatt och uppfriskande inlägg om hur skönt det är med semester, och visst är det skönt! Men allt hamnar ju i skuggan av vad som hänt i Norge... Jag hade kunnat offra min semester om det som hänt i vårat grannland bara kunde få förbli ogjort! Det är som att resten av världen bara stannar upp när det händer något sånt här, sitter och tittar på nyheterna och där nämns inte ens något annat... Man tror ju inte heller att det ska kunna hända såhär nära, jag hade till med en kompis i Oslo när själva sprängningen skedde, usch säger jag bara!







"the answer is blowing in the wind"

Vagn och sylt...

Publicerat: 2011-07-19 | 20:46:53 i Allmänt
Sådärja, då har vi blivit med vagn! Eller vi har åtminstone beställt en =) Det blev en Brio, som vi kollat på tidigare. Trots att jag fått höra en del bra om de små swivelhjulen vägde det inte över de erfarenheter jag har av dem, så därför blev det fyra stora fasta hjul (ja, Thomas var ju med och tyckte till också förstås och vi var rätt så överens). Lekia hade ett bra erbjudande så nu har vi både vagn och babyskydd att hämta ut när det passar, det är ju rätt så skönt att inte behöva ha allt ståendes här hemma riktigt än. Såå mycket plats har vi ju faktiskt inte, speciellt som vi inte börjat rensa ut massa skit än...

I helgen var vi hos mamma och pappa och hade det skönt! Thomas och mamma plockade kantareller och jag kokade sylt på körsbär (med lite assistans av först mamma och sen av pappa), så det var ju ett till litet steg på vägen till bullmamma-livet, hihi. Ikväll har jag stekt pannkakor och tillsammans har vi nu gjort av med den första burken med sylt =)




I söndags var jag med tjejerna och åt hotellfrukost på Scandic, frukost är ju verkligen mitt bästa! Imorgon börjar jag sent så då får jag ha mysfrukost med mig själv innan jobbet, det är inte så dumt det heller =) Förresten är det bara tre dagar kvar till semester, min första betalda, jag kan knappast längta mer!


Kusin vitamin, du ska veta att vi tänker på dig!




"Plättar med sylt uppå
Det är så gott att få"


Det lutar åt Brio...

Publicerat: 2011-07-12 | 20:02:22 i Allmänt
Förra veckan var vi på Lekia och idag har vi varit på Babyproffsen för att utforska vagndjungeln. Det är inte det lättaste kan jag lova, det finns liksom alldeles för mycket... Precis som när man ska köpa bil! Hur ska man välja liksom?? Den ska ju vara praktisk, snygg, lagom i pris med mera med mera...

Jag tror i alla fall att vi kommit fram till att det lutar åt en Briovagn, en kombivagn med sittinsats och hårdlift... Nu är bara frågan vad vi ska ha för färg och om vi ska ha små swivelhjul eller inte...? Det skulle vara intressant att höra andras åsikter och/eller erfarenheter av just Briovagnar och swivelhjul... Så skriv gärna en mening eller två i kommentarsfältet så kanske vi kan få ordning på det här!





"Sov så sött, slumra in,
i bädden så fin"

Linfrökex

Publicerat: 2011-07-10 | 14:01:35 i Allmänt

Igår när det var lördag och jag fick sova kunde jag som vanligt inte det. Jag vaknade strax innan sju och fick helt enkelt nöja mig med att gå upp då... När Thomas vaknade fram på förmiddagen kunde vi inte längre skjuta upp städningen av lägenheten, det var verkligen välbehövligt! Efter städningen kände jag att behövde göra något och kom på att jag hittat ett recept i tidningen Lantliv på jobbet, ett recept med linfrökex. Jag skulle vilja vara en sån där bullmamma som bakar och har sig, men jag är ju inte det riktigt... Jag får väl se kexbakningen som ett steg på vägen =) Vi hade faktiskt alla ingredienser till kexen hemma (kors i taket!) men däremot ingen kavel (ja jag sa ju att jag inte är någon bullmamma...). Här kommer i alla fall receptet:

Linfrökex
ca 30 stycken

3 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 del hela linfrön
(jag bytte ut mot krossade)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
100 g smör
1 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner vätskan och blanda ihop. Låt degen vila i 10 minuter.

2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller använd en smord plåt. Kavla ut degen tills den täcker plåten och är ca 3 mm tjock. Nagga den med en gaffel och sporra eller skär ut fyrkantiga kex som mäter cirka 5 x 5 cm.

3. Låt grädda kexen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem svalna på plåten. Servera kexen med marmelad och ostar.

Och här kommer en bild på resultatet:




När jag inte städade eller bakade under lördagen låg jag antingen i sängen, soffan eller på en brassestol på balkongen och läste, det var semesterkänning på det med! Jag gav förresten upp den där konstiga boken jag skrev om för ett tag sen, nu läser jag istället boken Glasbruket av en isländsk författare. Den är rätt så bra, när man väl kommit över de udda namnen islänningarna är utrustade med, exempelvis Sigurður Óli. Men i övrigt kan den rekommenderas.

Kvällen tillbringades med tjejgänget hos M som fyllt år. Där diskuterades bland annat frågor som hur många gånger genomsnittsmannen får stånd varje natt och hur lång den längsta penisen uppmätts till... Kan hända att vi skrattade en gång eller två under kvällen =)

Nu har jag tittat på Sverige mot Australien i dam-vm. Sverige har precis nått semifinal! När det är Sverige det handlar om är det klart jag hejar på Sverige, men annars kan jag inte låta bli att heja lite på Australien. Har man bott ett antal månader där så räknas man nog lite som australiensare, hihi =)




"Baka, baka kaka
Vem skall kakan smaka?"


Mera paket och andra presenter

Publicerat: 2011-07-08 | 18:40:01 i Allmänt
Nu har vi varit och hämtat ut mera paket med gratissaker, den här gången från Babyproffsen och Apoteksgruppen. Det är så roligt att komma hem och börja plocka upp små blöjor, nappflaskor, tidningar och böcker med mera =) 

Förra veckan var sista veckan innan semestern som min förskola var öppen och då fick vi massa gulliga presenter av barnen som slutar. Det är absolut inget måste att man ska ha med paket eller glass eller andra saker till oss i personalen, men det är alltid himla trevligt med någon slags uppskattning! Och de föräldrar som haft med sig något har även uttryckt att det har känts som att barnen fått en bra tid på förskoletiden, och det värmer verkligen!




Den här veckan har det varit sammanslagning av förskolorna i området där jag jobbar, med de barn och personal som ännu inte har semester... Det har varit massor med personal och lagom med barn. Jag har inte gjort så mycket, för man är bara överflödig och jag känner varken barnen eller stället vi varit på, ändå känns det liksom jobbigt. Jag vill också ha semester!

Tur att det är helg i alla fall! Förra helgen var vi hos mamma och pappa och bara tog det lugnt, med hemgjord pizza med (frusen) salami och en supersmarrig paj som vi gjorde på körsbär, krusbär, rabarber och jordgubbar, mumma! Så satt vi i uterummet och njöt trots att det både spöregnade och åskade i flera timmar =) Då kändes det som semester!








"Ja, ja, jag vill ha semester
Hej, hej jag vill leva livet igen"

RSS 2.0