Grönt är skönt

Publicerat: 2011-04-28 | 18:03:06 i Allmänt
Jag stod nog en liten stund varje dag i vardagsrumsfönstret under dagarna jag var sjuk och tittade ut på hur det blev grönare och grönare i buskarna, gräset och träden för varje dag som gick. Ändå fick jag lite av en chock när jag åkte till jobbet på cykeln igår och upptäckte hur grönt det hade blivit! Och det gjorde mig helt lycklig, grönt är verkligen skönt =) Det gjorde inte ens något att det började regna på vägen till jobbet, det gör ju bara att det blir ännu grönare!

När jag var i Stockholm i början av april såg jag ju vitsippor från bussfönstret, och det här var ju precis när blåsipporna och tussilago kommit, nu finns det ju vitsippor överallt! Men döm om min förvåning när jag igår såg att hela dikena är fyllda med smörblommor! Har man inte dem i midsommarkransen?! Nu kanske jag tjatar lite mycket om blommor, men idag har jag också sett gullvivor =)




"Where the grass is green"

Härliga påsk! Inte...

Publicerat: 2011-04-25 | 10:58:07 i Allmänt
En enda ledig dag hann jag med av den här påsken innan den förgrömmade magsjukan slog till! Det var länge sedan jag var magsjuk överhuvudtaget och det var länge sedan jag var så här mycket magsjuk! Usch och fy och blä för magsjuka säger jag bara... Och jag som hade längtat så mycket efter påsken och ledigheten! Om man blir sjuk under sin semester kan man väl efteråt sjukskriva sig (har jag fått för mig i alla fall...), borde man inte kunna göra likadant om man blir sjuk under påskledigheten, att man liksom får ta ut lediga dagar någon annan gång? Om inte så är det något jag tycker borde införas!

Skärtorsdagskvällen hann jag i alla fall med att träffa tjejerna för lite påskmys och pyssel, mitt pyssel bestod av att äntligen laga dragkedjan till min ryggsäck... Inte så påskigt kanske, men välbehövligt =) Inte blev det speciellt snyggt heller, men huvudsaken är att det går att stänga väskan! Kvällen bjöd även på påskbakelse, musiktävling och prat och skratt (som vanligt!)... På långfredagen hamnade jag på stan där jag gjorde mig vissa byx-fynd, innan det var dags för sängläge...

Självaste påskaftonen som var höjdpunkten för helgen spenderades även den i sängen medan familjen firade påsk på landet, underbara Sofielund! Och när familjen smaskade på påskmat, sörplade jag blåbärssoppa... Men jag är inte bitter... Hör ni vad synd jag tycker om mig själv!

Nej, nu får det vara slut med självömkan! Kanske att jag istället skulle ta och sätta mig på balkongen och andas in en nypa luft med en bra bok, nämligen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, ja, så blir det!







"Jag mår illa..."

En helg i storstaden!

Publicerat: 2011-04-10 | 21:04:12 i Allmänt
I helgen har jag varit i Stockholm och hälsat på bästa M! Den blev dock inte riktigt som vi hade tänkt oss... Men fel kan vara rätt bra det med ibland, och trots att det blev fel har vi nog skrattat minst lika mycket som vi skulle gjort om det blivit rätt, fattar ni? =) Jag får komma och hälsa på snart igen helt enkelt!

Nu väntar en ny vecka med nya upptåg, med massor att se fram emot! Bland annat ett dop på lördag, myysigt =)

Förresten tror jag att jag såg vitsippor (när jag letade efter tussilago...) längs vägen från bussfönstret idag, nu är det vår!!



"Stockholm i mitt hjärta"

Lördag + söndag = helg!

Publicerat: 2011-04-03 | 16:05:35 i Allmänt
Jäklar, vilken bra helg det blev! Efter att ha legat i sängen i stort sett hela dagen igår var det ju dags att ge sig ut på stan och fira pappa. Klockan 18 hade vi bokat bord på O'learys, och där blev det popcorn, vitlöksbröd, hamburgare, pommes och öl! Mums! Efter detta var vi mätta kan jag lova =) Sen hamnade vi på festligheter i Hejdegården, där vi hängde i en bar i ett vardagsrum =) Innan vi var hemma hade vi hunnit besöka McDonalds med, milkshake och cheeseburgare ska det vara mitt i natten =)

Idag har jag bara hunnit med tjejlunch på stan, men det är å andra sidan inte så bara =) Hela söndagen fick liksom en helt ny mening! Nu håller jag på och tvättar, vilket kanske inte är så jättekul, men välbehövligt... Framåt kvällen vankas det fläskfilé, nam nam sa krokodilen =)

Förr i tiden så var man ju bara ledig på söndagen, och nu är man ledig (eller ja de flesta är väl i alla fall), lördag och söndag. Jag undrar när helgen kommer utökas med fredagen? Då skulle helgen bli komplett =) Det borde i alla fall vara förbjudet att jobba längre än till lunch på fredagar!





"Nyss så träffa jag en krokodil"

En april-update...

Publicerat: 2011-04-02 | 16:41:25 i Allmänt
Usch vad lång tid det tar mellan blogguppdateringarna på den här bloggen, om jag var läsare av min egen blogg skulle jag sluta följa den... Men nu är det såhär att jag och mina tjejer har en gemensam blogg som vi alla har lösenord till och bara vi med lösenord kan läsa vad som skrivs, så när jag väl har något att skriva (även om det inte heller blir så ofta) så skriver jag där. En sådan blogg kan jag starkt rekommendera om man vill hålla kontakten men är utspridda i Sveriges avlånga land =)

Men som sagt det händer inte så mycket heller, jag jobbar och står i, och sen gör jag inte så mycket mer tyvärr... Hoppas på lite vårkänslor och vårenergi nu så man orkar lite mer...!

Nu är i alla fall köket färdigrenoverat och diskmaskinen på plats =) Fint blev det men det saknas skåp och lådor för alla våra köksprylar. Det är väl dags att rensa lite bland alla pinaler, men så var det där med energin till det, jag kan ju inte låta Thomas göra allt (även om han är så snäll och gärna gör det! ♥). Det blir ett framtidsprojekt helt enkelt! Nu kan jag ju i alla fall inte skylla på något jag måste plugga till, hihi.

Igår var det två barn på jobbet som slutade, de har fått plats på sina önskemålsförskolor. Lite sorgligt var det allt att säga hejdå till två riktiga godbitar! Barnen fick glass och vi i personalen fick kakor och jättesöta blommor =)





Ikväll ska vi ut och äta och fira bästa pappa som fyllde år förra helgen!





"...blommor i sitt hår..."

RSS 2.0